Τελευταία Νέα
Διεθνή

Arnold (FT): Ναι, το 2017 θα σημειωθεί «κατάρρευση» κάποιας μεγάλης ευρωπαϊκής τράπεζας

Arnold (FT): Ναι, το 2017 θα σημειωθεί «κατάρρευση» κάποιας μεγάλης ευρωπαϊκής τράπεζας
Σε ερώτηση «θα καταρρεύσει κάποια μεγάλη ευρωπαϊκή τράπεζα το 2017;», ο τραπεζικός συντάκτης, Martin Arnold, απαντά «ναι», αλλά υπό μία αίρεση
«Κατάρρευση» κάποιας μεγάλης ευρωπαϊκής τράπεζας προβλέπει η έγκριτη, βρετανική εφημερίδα Financial Times, στον Καζαμία του 2017, που δημοσιεύτηκε σήμερα, Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, λίγα 24ωρα πριν την εκπνοή του 2016.
Ειδικότερα, σε ερώτηση «θα καταρρεύσει κάποια μεγάλη ευρωπαϊκή τράπεζα το 2017;», ο τραπεζικός συντάκτης, Martin Arnold, απαντά «ναι», αλλά υπό μία αίρεση.
«Ναι, αν η κατάρρευση περιλαμβάνει την κρατική διάσωση (bail-out), απώλειες για τους ομολογιούχους (bail-in), ή κάποιον συνδυασμό των δυο», απάντησε συγκεκριμένα.
Όπως επισήμανε, «πολλές ευρωπαϊκές τράπεζες παραμένουν στη σκιά των επισφαλών δανείων, τα οποία παρέμειναν μετά την τελευταία κρίση, ενώ η “αργοκίνητη” ευρωπαϊκή οικονομία δε βοηθά την κατάσταση».
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ιταλική Banca Monte dei Paschi di Siena, η οποία σχεδόν διασφάλισε την κρατική διάσωση το 2016.
Άλλες υποψήφιες, που βρίσκονται δηλαδή στο χείλος της καταστροφής, είναι η ισπανική Banco Popular, η πορτογαλική Novo Banco, αλλά και η βρετανική Co-operative Bank, σύμφωνα με τον Arnold.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης