Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Αμετάβλητο το επιχειρηματικό κλίμα τον Δεκέμβριο 2016 – Στις 53,9 μονάδες ο PMI

Ευρωζώνη: Αμετάβλητο το επιχειρηματικό κλίμα τον Δεκέμβριο 2016 – Στις 53,9 μονάδες ο PMI
Η ανάπτυξη παραμένει στα υψηλά 11 μηνών που καταγράφηκαν τον προηγούμενο μήνα
Τη δυναμική του διατηρεί για έναν ακόμα μήνα το επιχειρηματικό κλίμα της Ευρωζώνης για τον Δεκέμβριο 2016, όπως καταδεικνύει ο σχετικός δείκτης της Markit, ολοκληρώνοντας με επιτυχία το καλύτερο τρίμηνο του έτους.
Συγκεκριμένα, ο σύνθετος δείκτης PMI βρέθηκε στις 53,9 μονάδες, όντας αμετάβλητος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, παραμένοντας στην υψηλότερη τιμή του τρέχοντος έτους.
Οι νέες επιχειρήσεις και απασχόλησης αυξήθηκαν επίσης με παρόμοια ποσοστά σε σχέση με τον Νοέμβριο, γεγονός που καταδεικνύει ότι η επιχειρηματικότητα συνεχίσει να επεκτείνεται σύμφωνα με την αυξανόμενη ζήτηση, ιδιαίτερα στο χώρο της μεταποίησης.
Αναλυτικότερα, η χώρα που ηγήθηκε της ανάπτυξης ήταν για ακόμα έναν μην η Γερμανία, παρά το γεγονός ότι το επιχειρηματικό κλίμα της χώρας βρέθηκε σε χαμηλό τριών μηνών, ενώ η ανάπτυξη στη Γαλλία επιταχύνθηκε με τον υψηλότερο ρυθμό του τελευταίου ενάμιση χρόνου.
Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης, παρατηρήθηκε μία ελαφριά επιβράδυνση, με τον κλάδο υπηρεσιών να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο, ωστόσο αντισταθμίστηκε από την υψηλή ανάπτυξη στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες της ζώνης του ευρώ.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης