Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό 18 μηνών το επιχειρηματικό κλίμα στη Γαλλία τον Δεκέμβριο 2016 - Στις 52,8 μονάδες ο PMI

Σε υψηλό 18 μηνών το επιχειρηματικό κλίμα στη Γαλλία τον Δεκέμβριο 2016 - Στις 52,8 μονάδες ο PMI
Καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε η άνοδος του μεταποιητικού κλάδου
Σημαντική άνοδο κατέγραψε το επιχειρηματικό κλίμα στη Γαλλία τον Δεκέμβριο του 2016, σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη της Markit, με τον σύνθετο δείκτη να βρίσκεται στην υψηλότερη τιμή των τελευταίων 18 μηνών.
Συγκεκριμένα, ο σύνθετος δείκτης PMI βρέθηκε στις 52,8 μονάδες, έναντι 51,4 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, συνεχίζοντας να καταγράφει έναν σταθερό ρυθμό ανάπτυξης, μετά την αστάθεια που είχε επέλθει το καλοκαίρι.
Πίσω από την ενίσχυση του δείκτη βρίσκεται η περαιτέρω άνοδος του κλάδου υπηρεσιών για έκτο συνεχόμενο μήνα, με τον ρυθμό ανόδου μάλιστα να είναι ο ταχύτερος από τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Παράλληλα, ο μεταποιητικός κλάδους αυξήθηκε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, με τον ρυθμό ανάπτυξης μάλιστα να είναι ο ισχυρότερος που έχει καταγραφεί του τελευταίους 67 μήνες.
Σε ότι αφορά τις νέες επιχειρήσεις, αυτές συνέχισαν στην τάση που επικρατεί από τον περασμένο Ιούλιο, καταγράφοντας αύξηση, ενώ παράλληλα για δεύτερο συνεχόμενη μήνα ενισχύθηκε και η απασχόληση του ιδιωτικού τομέα, διατηρώντας την αυτοπεποίθηση των επιχειρήσεων σε υψηλά επίπεδα.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης