Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of Japan: Ζημιές 200,2 δισ. γεν το α΄ οικονομικό εξάμηνο 2016

tags :
Bank of Japan: Ζημιές 200,2 δισ. γεν το α΄ οικονομικό εξάμηνο 2016
Οι ζημιές που συνδέονται με τις συναλλαγματικές διακυμάνσεις ανήλθαν σε 697,6 δισ. γεν
Καθαρές ζημίες ύψους 200,2 δισ. γεν (1,8 δισ. δολ.) ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα (28/11) η Bank of Japan, για το α΄ οικονομικό εξάμηνο της, με την ιαπωνική τράπεζα να δέχεται πιέσεις κυρίως λόγω την επιπτώσεων του ισχυρού γεν, ανακοινώνοντας ζημίες για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια.
Η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας ανέφερε ότι ο ζημίες της που συνδέονται με τις συναλλαγματικές διακυμάνσεις, για το οικονομικό εξάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, διαμορφώθηκαν στα 697,6 δισ. γεν, έναντι κερδών 27,2 δισ. γεν το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Παράλληλα, οι εκμεταλλεύσεις των κρατικών ομολόγων επεκτάθηκε στα 397,5 τρισ. γεν, έναντι 309,5 τρισ. γεν το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, καθώς συνέχισε το μεγάλης κλίμακας πρόγραμμα αγοράς περιουσιακών στοιχείων.
Παρά το γεγονός ότι η Τράπεζα ενέγραψε 241,8 δισ. γεν προβλέψεων για πιθανές ζημίες από συναλλαγές ομολόγων, ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας υποχώρησε ελαφριά στο 8%.
"Έχουμε εξασφαλίσει επαρκή επίπεδα κεφαλαιακής επάρκειας και δε βλέπουμε κανέναν πρόβλημα την παρούσα στιγμή", δήλωσε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αξιωματούχος της Τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης