Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος: Η αντιπαράθεση Τσίπρα – Μητσοτάκη δεν αρμόζει στις στιγμές – Τεχνητή η πόλωση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

Θεοχαρόπουλος: Η αντιπαράθεση Τσίπρα – Μητσοτάκη δεν αρμόζει στις στιγμές – Τεχνητή η πόλωση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ
Ο κ.Τσίπρας έχει αποφασίσει ποιοι θα είναι οι σύμμαχοι του στην πράξη και όχι στα λόγια είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ
Την θέση ότι η αντιπαράθεση Τσίπρα – Μητσοτάκη δεν αρμόζει στις στιγμές και στις ανάγκες της χώρας διατύπωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος αναφερόμενος στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά και τη διαπλοκή.
«Πρόκειται περί μιας αντιπαράθεσης η οποία δεν αρμόζει στις στιγμές.
Είχαμε ένα διχαστικό λόγο και μία τεχνητή πόλωση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είναι εκτός των αναγκών της σύγχρονης εποχής.
Βρισκόμαστε σε μία κατάσταση που η κοινωνία αντιμετωπίζει θέματα πλειστηριασμών, έλλειψης χρημάτων για να βγάλει τις βασικές υποχρεώσεις που έχει, η ανεργία είναι στα ύψη, έχουμε την υψηλότερη ανεργία στην ΕΕ, οι εργασιακές σχέσεις είναι σε άθλα κατάσταση, είμαστε έτοιμοι να πάμε σε ένα καθεστώς εργασιακής ζούγκλας, και βλέπω μια κατάσταση να παλεύουν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης να αποδείξουν ποιος είναι περισσότερο διαπλεκόμενος.
Αυτό που έγινε χθες δεν τιμά κανέναν από τους δύο.
Δεν τιμά κυρίως το πολιτικό σύστημα και τη χώρα μας» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Θεοχαρόπουλος, ο οποίος σχολίασε αρνητικά τα σχόλια του κ.Τσίπρα για τους «καναλάρχες».
«Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι έπρεπε να μπει τάξη στο παρελθόν στο τηλεοπτικό τοπίο και κακώς δεν είχε μπει.
Όμως αυτό που συνέβη από αυτή την κυβέρνηση δεν είναι τάξη.
Διότι δεν μπορεί να ορίζεις κεντρικά και αυθαίρετα μόλις 4 άδειες, δεν μπορείς να αγνοείς το ΕΣΡ.
Δεν μπορείς να μην ασκείς την πολιτική με βάση το κράτος δικαίου.
Με αυτή την ρεβανσιστική αντίληψη, δεν λύνει το πρόβλημα, το επιτείνει.
Αυτό που έπρεπε να κάνει αυτή τη στιγμή είναι να βάλει κριτήρια, να μπουν οι παίκτες στον ανταγωνισμό, αρκετοί, βεβαίως να υπάρξουν χρήματα στο δημόσιο από αυτή τη διαδικασία και όχι αυτό το οποίο πράττει.
Σας περιέγραψα μια αντίληψη, γιατί αυτή η αντίληψη δεν είναι μόνο για τα ΜΜΕ, αλλά παντού, αντί να φτιάξω κράτος δικαίου και αξιοκρατία να «καταλάβω» τους θεσμούς.  
Αυτή η αντίληψη δεν αρμόζει στην αριστερά» τόνισε ο κ.Θεοχαρόπουλος.
Ερωτηθείς για την επίθεση Τσίπρα στην Φώφη Γεννηματά ο πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι «σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις το προηγούμενο διάστημα, ο κ. Τσίπρας έχει αποφασίσει ποιοι θα είναι οι σύμμαχοί του».
«Στην πράξη, όχι στα λόγια.
Είναι η εθνικολαϊκιστική δεξιά του κ. Καμμένου, δύο φορές.  
Η δεξιά η οποία δεν ψήφισε το σύμφωνο συμβίωσης, δεν ήθελε το τζαμί στην Αθήνα και η οποία παρενέβη με αυτό τον τρόπο στο ζήτημα των θρησκευτικών και μάλιστα άλλαξε, απ’ ότι φαίνεται και την απόφαση της κυβέρνησης.
Αυτή είναι η πρακτική αντίληψη το πώς βλέπει τις συμμαχίες.
Αυτό είναι ένα το κρατούμενο.
Δεύτερο, είδα και εγώ μία έντονη επίθεση και ένα διχαστικό λόγο ο οποίος όχι μόνο δεν αρμόζει στις εποχές, αλλά φαντάζομαι δεν κάνει το ίδιο όταν πηγαίνει και προσπαθεί να προσεταιριστεί και να είναι ως παρατηρητής στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία.
Το να είσαι στο εσωτερικό ριζοσπάστης και στο εξωτερικό σοσιαλδημοκράτης ή να το παίζεις ότι είσαι σοσιαλδημοκράτης, δεν λύνει τα προβλήματα.
Δεν είναι ιθαγενείς οι κάτοικοι της χώρας μας, καταλαβαίνουν» τόνισε ο κ.Θεοχαρόπουλος.
«Η ανασυγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού γίνεται με θέσεις, αρχές, αξίες και με πρακτικές εφαρμογές.
Δεν γίνεται ούτε με τον κ. Καμμένο, ούτε με την καραμανλική δεξιά του κ. Παπαγγελόπουλου, με τους οποίους συγκυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η ανασυγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού και η συμπόρευση προοδευτικών, αριστερών, σοσιαλδημοκρατικών δυνάμεων, σε όλη την Ευρώπη όπου έχει γίνει, γίνεται στη βάση συλλογικών αποφάσεων, συλλογικών όρων και όχι με την   λογική των ατομικών καλεσμάτων και προσχωρήσεων με δέλεαρ θέσεις εξουσίας.
Αυτή είναι μία λογική την οποία είχαμε πάντα στην αριστερά, την είχε και ο Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου παλιότερα, όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν η κυρίαρχη δύναμη, τη λογική δηλαδή ότι πρέπει αυτές οι διαδικασίες να γίνονται μόνο με συλλογικούς όρους.
Βλέπω δυστυχώς ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αυτή η αντίληψη.
Η βασική μου θέση είναι ότι δεν μπορούμε να βγούμε από την κρίση με αυτή την πόλωση, χρειάζεται να υπάρξει εθνική συνεννόηση.
Μάλιστα, όταν προσκλήθηκα από τον κ. Μητσοτάκη και απηύθυνα χαιρετισμό στο συνέδριο της ΝΔ είπα ακριβώς αυτό, το ίδιο θα τονίσω και στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ όπου έχω προσκληθεί να απευθύνω χαιρετισμό.
Χρειάζεται εθνική συνεννόηση σε όλα τα θέματα στην παιδεία, στην εξωτερική πολιτική, στην οικονομία» υποστήριξε ο κ.Θεοχαρόπουλος, ο οποίος εκτίμησε ότι δεν θα έχουμε εκλογές εντός του 2016, αλλά και ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει την τετραετία της, αν συνεχίσει αυτές τις αναποτελεσματικές πολιτικές.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης