Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κούβα: Διορίστηκε ο πρώτος αμερικανός πρέσβης μετά από 50 χρόνια

Κούβα: Διορίστηκε ο πρώτος αμερικανός πρέσβης μετά από 50 χρόνια
Ο διορισμός του Jeffrey DeLaurentis αποτελεί ένα ακόμα βήμα εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών
Σε ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κούβας προχώρησε σήμερα (28/9) η Ουάσινγκτον, καθώς ο πρόεδρος της χώρας, Barack Obama, ανακοίνωσε τον διορισμό του πρώτου πρέσβη στην Αβάνα μετά από περισσότερα από 50 χρόνια.
Συγκεκριμένα, ο αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε το διορισμό του διπλωμάτη Jeffrey DeLaurentis, τον οποίο εξήρε για το έργο που έχει παράγει από το 2014 που βρίσκεται στην Κούβα.
«Το έργο του Jeff ήταν ζωτικής σημασίας καθόλη τη διάρκεια της εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κούβας, και ο διορισμός του θα αποτελέσει ένα βήμα κοινής λογικής προς μία πιο φυσιολογική και παραγωγική σχέση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Obama σε σχετική ανακοίνωσή του.
Πλέον, ο διορισμός του DeLaurentis χρειάζεται την έγκριση του Κογκρέσου, με αρκετά μέλη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος να αντιτίθενται με την εν λόγω κίνησης, επικρίνοντας γενικότερα την επαναπροσέγγιση των σχέσεων ΗΠΑ και Κούβας.
Υπενθυμίζουμε ότι το προηγούμενο διάστημα, ξεκίνησαν οι πρώτες πολιτικές πτήσεις από τις ΗΠΑ προς την Κούβα μετά από αρκετές δεκαετίες, ενώ πλέον επιτρέπεται και η διέλευση και στάση αμερικανικών κρουαζιερόπλοιων στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης