Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Κυβέρνηση και SSM σχεδίασαν την διοικητική κρίση στις τράπεζες - Μισούν τον Στουρνάρα και παρεμβαίνουν στην Attica bank

Κυβέρνηση και SSM σχεδίασαν την διοικητική κρίση στις τράπεζες - Μισούν τον Στουρνάρα και παρεμβαίνουν στην Attica bank
Μπορούν είτε ο Τσακαλώτος, είτε ο SSM να μας πουν τι συζήτησαν στην πρόσφατη συνάντηση τους και τι ακριβώς ζήτησε ο Τσακαλώτος από την Nouy;
Όλοι γνωρίζουν ότι πρόσφατα πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση μεταξύ του SSM και της επικεφαλής της Nouy με τον έλληνα υπουργό οικονομικών Ε. Τσακαλώτο.
Οι ανεπίσημες ανακοινώσεις της συνάντησης αυτής ήταν ότι Nouy και Τσακαλώτος συζήτησαν για ευρύτερα τραπεζικά θέματα, για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των τραπεζών και βεβαίως για τα διοικητικά των τραπεζών.
Η κυβέρνηση της Ελλάδος «εμφανίζεται» θεσμική δηλώνει επίσημα ότι δεν παρεμβαίνει στις τράπεζες θέτει μόνο το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας και ότι αφήνει τις ανεξάρτητες αρχές να λειτουργήσουν.
Όλα αυτά είναι πολύ τέλεια για να είναι αληθινά.
Πρωτίστως αποδεικνύεται και από την τελευταία συνάντηση της Nouy με τον Τσακαλώτο ότι η ελληνική κυβέρνηση ήταν συνεργός στο φιάσκο των διοικητικών αλλαγών και της διοικητικής κρίσης.
Όχι μόνο συνεργός, υπέδειξε και στον SSM στον μόνιμο μηχανισμό στήριξης τι πρέπει να γίνει... ενώ ο SSM συμπεριφέρθηκε τουλάχιστον πρόχειρα καθώς σκηνοθέτησε την διοικητική κρίση χωρίς να έχει προνοήσει να βρεθούν οι αντικαταστάτες άμεσα.
Τόσο η κυβέρνηση όσο και ο SSM τα έκαναν μαντάρα στην διαχείριση της διοικητικής κρίσης που προκάλεσαν στις ελληνικές τράπεζες.
Η κυβέρνηση - που δήθεν κινείται θεσμικά και δεν ανακατεύεται - επιχείρησε να ελέγξει τις διοικήσεις όταν διαπίστωσε ότι θα αποτύχει… άφησε να λειτουργήσει ο SSM ο οποίος επηρεάστηκε τόσο από τον Paulson όσο και από έλληνες εφιάλτες, καταδότες.... θλιβερή εικόνα φθηνής ρουφιανιάς....
Η κυβέρνηση π.χ. γνώριζε πολύ πριν την αποχώρηση Σάλλα της Πειραιώς…. ότι θα αποχωρήσει, η κυβέρνηση που υποτίθεται δεν ανακατεύεται στα εσωτερικά των τραπεζών.
Μάλιστα δήλωναν καιρό πριν «λάθος του Σάλλα που δεν έκανε ότι ο Κωστόπουλος δεν θα μείνει στην Πειραιώς».
Αυτά δεν ελέχθησαν δυο μέρες πριν την αποχώρηση Σάλλα αλλά 2,5 μήνες πριν.
Όλα είχαν σχεδιαστεί.
Εκεί που απροκάλυπτα παρεμβαίνει η κυβέρνηση, διαταράσσοντας τις σχέσεις με την ΤτΕ είναι στην Attica bank.
Ο Γιάννης Στουρνάρας ο διοικητής της ΤτΕ είχε προτείνει την Αναστασία Σακελλαρίου – μια πολύ καλή λύση – για την θέση της CEO στην Attica bank.
Ποια ήταν η απάντηση της κυβέρνησης και του Τσακαλώτου για λόγους δημοσίας αιδούς δεν θα γράψουμε τι ακριβώς ελέγχθηκε.
Αυτά τα λόγια δεν μπορεί να λέγονται από υπουργό... ντροπή και θλίψη.
Είναι προφανές τι συμβαίνει.
Η κυβέρνηση θέλει να αντικαταστήσει και την Πουσκούρη από την θέση της προέδρου όχι προφανώς λόγω του δανείου δήθεν – δήθεν που ανακαλύφθηκε αλλά επειδή διορίστηκε από την ΤτΕ και τον Στουρνάρα οπότε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορεί να ελέγχει την Attica bank που την θέλουν για πολυεργαλείο.
Κάτι σαν τον ελβετικό σουγιά...
Την Attica bank δεν την θέλουν για αναπτυξιακή τράπεζα αυτά τα υποστηρίζουν και ίσως τα πιστέψει κανείς αφελής αλλά την θέλουν για "μάσα βανκ".
Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση είχε ενεργό ρόλο στην διοικητική κρίση των τραπεζών ενώ ξεκάθαρα μισούν τον Στουρνάρα....
Κατά τον ορθότερο τον απεχθάνονται, τον μισούν, τον υβρίζουν, τον χλευάζουν και σκέφτονται πως θα τον καθαρίσουν, ωστόσο προσκρούουν στην ΕΚΤ. 
Προκλητικά ενεργός ο ρόλος της κυβέρνησης προκαλώντας όλο αυτό το φιάσκο στις τράπεζες.
Ωστόσο πρέπει να πούμε ότι – δυστυχώς – υπάρχουν και έλληνες καταδότες προς τον SSM που ενημέρωναν συχνά πυκνά για ότι διαδραματίζεται στα παρασκήνια του banking.

Υποσημείωση

Μπορούν είτε ο Τσακαλώτος, είτε ο SSM να μας πουν τι συζήτησαν στην πρόσφατη συνάντηση τους και τι ακριβώς ζήτησε ο Τσακαλώτος από την Nouy;
Θα πουν ότι ο Τσακαλώτος ζήτησε να μην χαθεί η ελληνικότητα των ελληνικών τραπεζών αλλά εμείς θα πούμε πέραν από αυτά ειπώθηκαν και άλλα..... τα άλλα να μας πείτε.....

Υποσημείωση 2

Αν χρειαστεί θα αποκαλύψουμε, ονόματα ποιοι είπαν τι με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες....και δυστυχώς ότι γράφουμε είναι απόλυτα ακριβές. 


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης