Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πλακιωτάκης (ΝΔ): Στάχτη στα μάτια τα περί διάψευσης εκλογών – Ο Τσίπρας ενδιαφέρεται για την πολιτική του επιβίωση

Πλακιωτάκης (ΝΔ): Στάχτη στα μάτια τα περί διάψευσης εκλογών – Ο Τσίπρας ενδιαφέρεται για την πολιτική του επιβίωση
"Θα αργήσουν πολύ να φανούν θετικά αποτελέσματα στην οικονομία της χώρας", εκτιμά ο βουλευτής τηγς ΝΔ, Γ. Πλακιωτάκης
«Ο κ. Τσίπρας, αφού όλο το προηγούμενο διάστημα διαμόρφωσε τις προϋποθέσεις για προσφυγή σε πρόωρες εκλογές, προχώρησε στη διάψευσή τους για να ρίξει στάχτη στα μάτια των πολιτικών αντιπάλων του», τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην πρόεδρός της, Γ. Πλακιωτάκης, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ο ίδιος εκτιμά πως «ο κ. Τσίπρας, βασιζόμενος στην προσφιλή του τακτική, του «βλέποντας και κάνοντας», θα εκτιμήσει τα πολιτικά δεδομένα αμέσως μετά τις διακοπές και θα λάβει τις αποφάσεις του.
Κριτήριο για την τελική του απόφαση θα είναι η πορεία του κυβερνητικού έργου, η πρόοδος στην ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων ώστε να εκταμιευθεί η δεύτερη υποδόση των 2,8 δισ., η πορεία των εσόδων από την φοροεπιδρομή του φθινοπώρου και το κλίμα των συζητήσεων με τους τροϊκανούς για την αναμόρφωση του εργασιακού καθεστώτος στη χώρα.
Με δεδομένη την αδυναμία του να διαχειριστεί αυτό το εκρηκτικό μείγμα και τη λαϊκή οργή που θα κλιμακωθεί το αμέσως χρονικό διάστημα, πιστεύω ότι είναι πολύ πιθανό να προσφύγει στις κάλπες».
Μάλιστα, ο κ. Πλακιωτάκης κατηγορεί τον πρωθυπουργό, Α. Τσίπρα ότι «δεν ενδιαφέρεται για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και για το μέλλον του τόπου», αλλά «το πραγματικό του μέλημα είναι η πολιτική του επιβίωση», ενώ «με δεδομένο ότι οι μεθεπόμενες εκλογές θα διεξαχθούν με απλή αναλογική, επενδύει στην ακυβερνησία της χώρας για να επιστρέψει τους επόμενους μήνες και πάλι, στα πολιτικά πράγματα».
Ακόμη, σημειώνει πως «από την έως τώρα εξέλιξη της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, συμπεραίνεται ότι θα αργήσουν πολύ να φανούν θετικά αποτελέσματα στην οικονομία της χώρας».
Κατά τον ίδιο, "η  Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να ζητά εκλογές, διότι το κόστος παραμονής της κυβέρνησης Τσίπρα στην εξουσία είναι πολλαπλάσιο από την αποχώρησή της".
Περαιτέρω, με αφορμή τον κώδωνα του κινδύνου που κρούουν Κρητικοί βουλευτές για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο προσφυγικό και το αν  θα υπάρξει μετεγκατάσταση προσφύγων στην Κρήτη, ο κ. Πλακιωτάκης απαντά «άγνωστοι αι βουλαί των κκ Μουζάλα και Τσίπρα.
 Έως τώρα, από την μεριά της κυβέρνησης ακούμε φήμες και ανεπιβεβαίωτες προθέσεις.
Ο κ. Μουζάλας βέβαια, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και προσπάθησε να αξιοποιήσει προπαγανδιστικά το θέμα για την αποκόμιση πολιτικών οφελών».
Τονίζει δε, πως «με τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είμαι βέβαιος για τίποτα.
Όλα είναι πιθανά».
Για τις δηλώσεις Μουζάλα περί "εκλεκτής φυλής των Κρητικών", ο κ. Πλακιωτάκης τονίζει πως «θα πρέπει να προσέχουν πώς μιλούν για τους Κρητικούς και την Κρήτη γενικότερα.
Όταν μιλά ο κ. Μουζάλας για τους Κρητικούς, θα πρέπει να έχει κατά νου ότι ο κρητικός λαός έχει διαχρονική προσφορά στους εθνικούς και κοινωνικούς αγώνες της πατρίδας μας και πως έχει πληρώσει υψηλό τίμημα για την ελευθερία της.
Είναι πραγματικά θλιβερό, να επιχειρείται από μέρους του κ. Μουζάλα, να πληγεί το κύρος και η αξιοπιστία των τοπικών παραγόντων και των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στην Κρήτη, επειδή διανοήθηκαν να εκφράσουν τις επιφυλάξεις τους για τις μεθοδεύσεις τις κυβέρνησης σε σχέση με τη συμμετοχή της Κρήτης στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.
Η Κρήτη και ο κρητικός λαός δεν αρνούνται να συμβάλουν στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, αλλά κατόπιν διαλόγου και βάσει συγκεκριμένου σχεδίου δράσης και χρονοδιαγράμματος».
Ακόμη, για την μη τοποθέτηση της ΝΔ στο "σκάνδαλο Γεωργίου – ΕΛΣΤΑΤ απαντά ότι η ΝΔ δεν συνηθίζει να παρεμβαίνει σε υποθέσεις που διερευνά η Δικαιοσύνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης