Τελευταία Νέα
Διεθνή

Timmermans (Κομισιόν): Η κατάσταση του προσφυγικού στην Ελλάδα βελτιώνεται σταδιακά - Επιστρέφει η εμπιστοσύνη

Timmermans (Κομισιόν): Η κατάσταση του προσφυγικού στην Ελλάδα βελτιώνεται σταδιακά - Επιστρέφει η εμπιστοσύνη
Έχουν γίνει βήματα προς τα εμπρός και η συνεργασία με την Τουρκία οδήγησε στο αντί να καταφθάνουν καθημερινά στην Ελλάδα πάνω από 3.000 άνθρωποι, ο αριθμός αυτός να περιοριστεί μόνον σε 50
Η κατάσταση στο προσφυγικό στην Ελλάδα βελτιώνεται σιγά-σιγά, οι άνθρωποι που καταφθάνουν καταγράφονται και ο ίδιος είναι σίγουρος πως θα επιστρέψει η εμπιστοσύνη από τις υπόλοιπες χώρες για μία κοινή λύση της προσφυγικής κρίσης όταν αυτές βλέπουν ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, τονίζει σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 ο πρώτος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Frans Timmermans.
Ο Timmermans στο πλαίσιο επίσκεψης του στη Βιέννη είχε συνομιλίες με τον νέο Αυστριακό ομοσπονδιακό καγκελάριο, Christian Kern και τον νέο υπουργό Εσωτερικών, Wolfgang Sobotka.
Ο ίδιος παραδέχεται πως σε σχέση με την προσφυγική κρίση δεν λειτουργούν όλα όπως είχε προταθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (όπως η μετεγκατάσταση προσφύγων από Ελλάδα και Ιταλία), ωστόσο έχουν γίνει βήματα προς τα εμπρός και η συνεργασία με την Τουρκία οδήγησε στο αντί να καταφθάνουν καθημερινά στην Ελλάδα πάνω από 3.000 άνθρωποι, ο αριθμός αυτός να περιοριστεί μόνον σε 50, και κανείς πλέον δεν πνίγεται.
Όπως επισημαίνει ο Timmermans σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, για πρώτη φορά στα 30 χρόνια που βρίσκεται στην ευρωπαϊκή πολιτική συνειδητοποιεί πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να έχει πισωγυρίσματα που μπορούν να την καταστρέψουν, χωρίς ο ίδιος να λέει πως αυτό θα συμβεί.
Κάτι που δημιουργήθηκε από ανθρώπινο χέρι, μπορεί επίσης να καταστραφεί από ανθρώπινο χέρι και αυτό πρέπει να συνειδητοποιήσουν εκείνοι που λένε ότι η Ευρώπη ήταν πάντα Ευρώπη και θα παραμείνει.
Τονίζει επίσης πως κύρια αιτία που η Ευρώπη δεν αποτελεί μη αντιστρέψιμο εγχείρημα, είναι η κρίση την οποία οι Ευρωπαίοι βιώνουν από πολλά χρόνια και η οποία έχει οδηγήσει τους ανθρώπους σε μία ανασφάλεια και έχει προκαλέσει μία δυσπιστία ανάμεσα στα κράτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης