Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τσακαλώτος: To ΔΝΤ να ξεκαθαρίσει τη θέση του για το ασφαλιστικό - Θα καθυστερήσει η αξιολόγηση

Τσακαλώτος: To ΔΝΤ να ξεκαθαρίσει τη θέση του για το ασφαλιστικό - Θα καθυστερήσει η αξιολόγηση
Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε συμβιβασμό, αλλά δεν θα κάνουμε διαπραγμάτευση μέσω διαρροών, σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών
Η Ελλάδα έχει καλέσει το ΔΝΤ να λάβει μέρος στο πρόγραμμα, επιβεβαίωσε σήμερα Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016 ο υπ. Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σημειώνοντας όμως ότι το Ταμείο πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του για τις διαρροές.
«Δεν πρόκειται να κάνω διαπραγμάτευση μέσω διαρροών» ήταν συγκεκριμένα το ξεκάθαρο μήνυμα του έλληνα ΥΠΟΙΚ προς το ΔΝΤ.
«Ακούω κάθε μέρα διαρροές για το ΔΝΤ.
Είναι δικές του ή είναι φαντασιώσεις των δημοσιογράφων;», διερωτήθηκε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι «περιμένω να δω γραπτώς τις ενστάσεις του ΔΝΤ, εάν υπάρχουν».
Παράλληλα, ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε αναφορικά με τις αυξημένες απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι η ελληνική πλευρά είναι ανοιχτοί σε κάθε συμβιβασμό, ενώ τόνισε ότι το άγχος των ιθυνόντων του Ταμείου είναι να βγαίνουν οι αριθμοί.
«Το ΔΝΤ βάζει τον πήχη ψηλά σε μας, αλλά βάζει τον πήχη ψηλά και στους εταίρους μας για το χρέος», επεσήμανε ο κ. Τσακαλώτος.
«Αλλά πρέπει και το ΔΝΤ να θέλει να ολοκληρώσουμε τις διαπραγματεύσεις σε εύλογο χρόνο», σημείωσε με νόημα ο υπ. Οικονομικών.
Συνεχίζοντας, ο υπουργός τόνισε ότι «δεν θέλουμε να μπαίνουμε σε ατέρμονες συζητήσεις.
Είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε μέτρα ύψους 1% του ΑΕΠ για το 2017, αλλά πρέπει να νομοθετηθούν φέτος».
Ειδικά για το κρίσιμο θέμα της αξιολόγησης και του χρόνου που θα απαιτηθεί για να ολοκληρωθεί αυτή σημείωσε ότι «είναι κάμποσες εβδομάδες που χρειαζόμαστε για να κλείσουμε την αξιολόγηση».
Αναφορικά με τα έσοδα και την εκτέλεση του προϋπολογισμού, ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε ότι «τα έσοδα έχουν πάει καλύτερα από ότι αναμέναμε.
Αυτά που γράφτηκαν για τους στόχους του προϋπολογισμού δεν ισχύουν.
Ειδικά τα έσοδα από ΦΠΑ είναι αυξημένα κατά 28%.
Είναι πολύ καλύτερη η εικόνα που έχουμε όσον αφορά τους δημοσιονομικούς στόχους».
Τέλος, ο έλληνας ΥΠΟΙΚ υπογράμμισε ότι είναι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την ευρωπαϊκή του περιοδεία την προηγούμενη εβδομάδα, τονίζοντας ότι «όσους υπουργούς Οικονομικών συνάντησα την προηγούμενη εβδομάδα κατανόησαν τα προβλήματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης