Τελευταία Νέα
Διεθνή

Morgan Stanley: Bλέπει μείωση του επιτοκίου της ΕΚΤ και επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης

Morgan Stanley: Bλέπει μείωση του επιτοκίου της ΕΚΤ και επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης
(upd) Μείωση του βασικού επιτοκίου της ΕΚΤ μέσα στο 2012 στο 1% από το 1,5%, προβλέπουν οι αναλυτές της Morgan Stanley. Η προηγούμενη πρόβλεψη της τράπεζας έκανε λόγο για αύξηση του βασικού επιτοκίου της κεντρικής τράπεζας στο 2% μέχρι το τέλος του επόμενου χρόνου.
Παράλληλα, η τράπεζα μειώνει τις προβλέψεις της για την παγκόσμια ανάπτυξη, επικαλούμενη μία «ανεπαρκή» απάντηση στην κρίση χρέους που πλήττει την Ευρωζώνη, την μειωμένη εμπιστοσύνη των αγορών και την προοπτική της δημοσιονομικής λιτότητας.
Η τράπεζα εκτιμά ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα διαμορφωθεί στο 3,9%, χαμηλότερα από την προηγούμενη πρόβλεψή της για ανάπτυξη της τάξης του 4,2%. Σε ετήσια βάση η πρόβλεψη της Morgan Stanley κάνει λόγο για ανάπτυξη κατά 3,8%, έναντι του 4,5% που είχε αρχικά προβλέψει.
Αναθεωρεί, επίσης, προς τα κάτω τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη το 2011 στο 1,7%, από 2% προηγουμένως, ενώ για το 2012 εκτιμά ότι η ανάπτυξη θα διαμορφωθεί στο 0,5%, από 1,2%.
«Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη βρίσκονται επικίνδυνα κοντά στην ύφεση», αναφέρει σε σχετική έκθεσή της η Morgan Stanley. Και προσθέτει ότι «τα πρόσφατα πολιτικά λάθη, ειδικά εκείνο της αργής και ανεπαρκούς αντίδρασης της Ευρώπης αλλά και το ‘δράμα’ γύρω από την άρση του ανώτατου ορίου του χρέους των ΗΠΑ, είναι βαρίδι στις χρηματοπιστωτικές αγορές και διαβρώνουν την εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων και των καταναλωτών».

(Πρώτη ενημέρωση 09:09)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης