Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πορτογαλία: «Γόρδιος δεσμός» ο σχηματισμός κυβέρνησης - Το ΚΚ δηλώνει έτοιμο να στηρίξει τους Σοσιαλιστές

Πορτογαλία: «Γόρδιος δεσμός» ο σχηματισμός κυβέρνησης - Το ΚΚ δηλώνει έτοιμο να στηρίξει τους Σοσιαλιστές
Tο Κομμουνιστικό Κόμμα της Πορτογαλίας, σε μια εντυπωσιακή αλλαγή θέσης, δήλωσε πρόθυμο να δώσει στήριξη σε μια κυβέρνηση με κορμό το σοσιαλιστικό κόμμα
Δια πυρός και σιδήρου θα περάσει ο κεντροδοεξιός ηγέτης και εκτελών χρέη πρωθυπουργού Pedro Pasos Coehlo στην προσπάθειά του να σχηματίσει κυβέρνηση.
Η κεντροδεξιά κέρδισε τις εκλογές στην Πορτογαλία, χωρίς αυτοδυναμία και η άρνηση του σοσιαλιστικού κόμματος να συνεργαστεί για τον σχηματισμό κυβέρνησης, περιπλέκει την προσπάθεια των συντηρητικών.
Την ίδια ώρα, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Πορτογαλίας, σε μια εντυπωσιακή αλλαγή θέσης, δήλωσε πρόθυμο να δώσει στήριξη σε μια κυβέρνηση με κορμό το σοσιαλιστικό κόμμα, προκειμένου να μπει τέλος στις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζει η κεντροδεξιά.
Το Μπλοκ της Αριστεράς δήλωσε επίσης πρόθυμο να στηρίξει μία κυβέρνηση με τη συμμετοχή των Σοσιαλιστών και του Κομμουνιστικού Κόμματος.
Στη νέα βουλή της Πορτογαλίας, η κεντροδεξιά συγκεντρώνει 104 έδρες, οι Σοσιαλιστές 85, το Μπλοκ της Αριστεράς 19 και το Κομμουνιστικό Κόμμα 17, σε σύνολο 230 εδρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης