Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Aγώνας μεταλλωρύχων και κατοίκων Χαλκιδικής σε όλα τα μέτωπα: ΣτΕ, ΥΠΕΚΑ, Σκουριές - Παράλληλες διαδηλώσεις

Aγώνας μεταλλωρύχων και κατοίκων Χαλκιδικής σε όλα τα μέτωπα: ΣτΕ, ΥΠΕΚΑ, Σκουριές - Παράλληλες διαδηλώσεις
«Με τον αγώνα μας θα νικήσουμε» - Παράλληλες διαδηλώσεις σε Αθήνα, Σκουριές και Μαδεμοχώρια
Τη μέρα που κρίνεται στο ΣτΕ το μέλλον των Μεταλλείων Κασσάνδρας, οι μεταλλωρύχοι, οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της Χαλκιδικής δίνουν βροντερό παρών σε όλα τα μέτωπα ΥΠΕΡ των Μεταλλείων, ΥΠΕΡ της ανάπτυξης:
Στην Αθήνα μεταλλωρύχοι και εκατοντάδες κάτοικοι που ήρθαν τη νύχτα από την Χαλκιδική συγκεντρώθηκαν από τις έξι το πρωί, έξω από το ΣτΕ, με σύνθημα: «Κάτω τα χέρια από τα Μεταλλεία», στέλνοντας ηχηρό μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση με ένα και μοναδικό αίτημα: Να ανοίξουν τα Μεταλλεία ΣΗΜΕΡΑ, να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στις δουλειές τους και η κοινωνία να βγει από το «πάγωμα».
Έξω από το ΥΠΕΚΑ, οι μεταλλωρύχοι που έχουν κατασκηνώσει στην Μεσογείων, πραγματοποιούν διαδήλωση διεκδικώντας ΑΝΟΙΧΤΑ Μεταλλεία Κασσάνδρας και βροντοφωνάζοντας: «Με τον αγώνα μας θα νικήσουμε».
Την ίδια ώρα στην Χαλκιδική η τοπική κοινωνία δηλώνει «ΝΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ» σε ένα μαζικό συλλαλητήριο στο Παλαιοχώρι, όπου στήνονται από νωρίς το πρωί συμβολικά «μπλόκα» διαμαρτυρίας ενώ κάτοικοι και εργαζόμενοι, μοιράζουν φυλλάδια εξηγώντας τις θέσεις του.
Στις Σκουριές που τελούν υπό κατάληψη οι εργαζόμενοι διαδηλώνουν ζητώντας λύση για να συνεχιστεί κανονικά η μεταλλευτική δραστηριότητα σε όλα τα εργοτάξια.
Εν αναμονή των εξελίξεων, κάτοικοι και εργαζόμενοι στα Μεταλλεία δηλώνουν ΠΑΡΩΝΤΕΣ και έτοιμοι να κλιμακώσουν τον ΑΓΩΝΑ τους μέχρι την τελική ΔΙΚΑΙΩΣΗ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης