Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπουργείο Εργασίας: Εκτός πραγματικότητας τα δημοσιεύματα που προαναγγέλλουν μειώσεις 11% στις συντάξεις

Υπουργείο Εργασίας: Εκτός πραγματικότητας τα δημοσιεύματα που προαναγγέλλουν μειώσεις 11% στις συντάξεις
«Το Υπουργείο Εργασίας δεν πρόκειται να εφαρμόσει οριζόντιες μειώσεις επί των συντάξεων, όπως στο παρελθόν» επισημαίνει σχετική ανακοίνωση 
«Δημοσιεύματα που προαναγγέλλουν μειώσεις 11% στις συντάξεις άνω των 1000 ευρώ δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα ή τον προγραμματισμό του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο αρμόδιος υπουργός, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος.
Παράλληλα, σημειώνει ότι «οι προτάσεις της Επιτροπής για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού δεν έχουν ακόμη παραδοθεί, οπότε, προφανώς, δεν έχει καταστεί δυνατή η ποσοτικοποίηση των συνεπειών εφαρμογής τους και, ακόμη προφανέστερα, καμιά σχετική απόφαση δεν έχει ληφθεί».
Σε κάθε περίπτωση, προσθέτει ο κ. Κατρούγκαλος, το Υπουργείο Εργασίας δεν πρόκειται να εφαρμόσει οριζόντιες μειώσεις επί των συντάξεων, όπως στο παρελθόν.
Η πατρίδα μας έχει ανάγκη από ένα δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα, με ομοιόμορφους κανόνες για όλους, που θα εξασφαλίζει την κοινωνική αναδιανομή υπέρ των μικρών και των μεσαίων εισοδημάτων, καταλήγει ο υπουργός, δεσμευόμενος ότι «η κυβέρνηση θα το κάνει πράξη».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης