Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Χαλυβουργική: Αντιμέτωπη με τη σκληρή πραγματικότητα η κυβέρνηση - Οι 100 «απολύσεις» και το νέο κύμα ανεργίας

Χαλυβουργική: Αντιμέτωπη με τη σκληρή πραγματικότητα η κυβέρνηση - Οι 100 «απολύσεις» και το νέο κύμα ανεργίας
Η περίπτωση της Χαλυβουργικής χτυπά στο «μαλακό υπογάστριο» την κυβέρνηση
Αντιμέτωπη με τη σκληρή πραγματικότητα βρίσκεται από χτες η κυβέρνηση, αφού η απόφαση της Χαλυβουργικής να θέσει σε διαθεσιμότητα πάνω από το 50% του προσωπικού της, ήτοι 100 εργαζομένους, αν και εφόσον υλοποιηθεί, σηματοδοτεί ένα νέο υφεσιακό σπιράλ.
Και όχι μόνο αυτό.
Η περίπτωση της Χαλυβουργικής χτυπά στο «μαλακό υπογάστριο» την κυβέρνηση και αυτό γιατί πρόεδρος του ομίλου είναι ο Γιώργος Βαρουφάκης, πατέρας του σημερινού υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.
Η χθεσινή πάντως ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Π. Λαφαζάνη, δεν κατάφερε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, αντιθέτως επιβεβαιώνει τον πανικό στον οποίο βρίσκεται το κυβερνητικό σχήμα.
Και αυτό γιατί πλέον αυτό που έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτό στα κυβερνητικά στελέχη είναι ότι, πέρα από τις σκληρές διαπραγματεύσεις με Βρυξέλλες και ΔΝΤ, υπάρχει το εσωτερικό μέτωπο, κυρίως το επιχειρηματικό, που χαρακτηρίζεται από πολύμηνη στασιμότητα και έλλειψη ρευστότητας.
Για πολλούς πάντως η απόφαση της βιομηχανίας να προχωρήσει σε εθελούσια έξοδο 100 εργαζομένων, δεν φαίνεται να είναι άσχετη και με την πρόσφατη απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, να εξετάσει αν η Χαλυβουργική, Σιδενόρ και Χαλυβουργία συμμετείχαν σε σύστημα ανταλλαγής εμπιστευτικών πληροφοριών, επί σειρά ετών, που αφορούσαν στοιχεία παραγωγής και εξαγωγών των εν λόγω εταιριών και στοιχεία που αφορούσαν τις εισαγωγές, μέσω της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας Ένωση Χαλυβουργιών Ελλάδος (ΕΝΧΕ) στην οποία συμμετέχουν.
Μάλιστα για το θέμα αυτό η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα συνεδριάσει στις 29 Μαϊου.
Επίσης δεν θα πρέπει να αποκλείεται το γεγονός, η απόφαση της να εντάσσεται στο πλαίσιο άσκησης πίεσης προς το αρμόδιο υπουργείο την μείωση του ενεργειακού κόστους, αίτημα που έχει υποβληθεί πολλάκις από τις βιομηχανίες της χώρας.
Το θέμα αυτό, στο οποίο περιλαμβάνεται το μέτρο της διακοψιμότητας, δηλαδή της μείωσης των τιμολογίων για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες με αντάλλαγμα τη μείωση ή διακοπή της ηλεκτροδότησης σε περιόδους αιχμής, θα συζητηθεί σήμερα στο Υπουργείο, σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας Μετάλλου, της νέα Διοίκηση της ΔΕΗ και της διοίκησης της ΕΒΙΚΕΝ (Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας).

www.bankingnews.gr









Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης