Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Όλες οι τράπεζες πέρασαν τα τεστ αντοχής της Fed – Με τις χειρότερες επιδόσεις οι Goldman Sachs και JP Morgan

ΗΠΑ: Όλες οι τράπεζες πέρασαν τα τεστ αντοχής της Fed – Με τις χειρότερες επιδόσεις οι Goldman Sachs και JP Morgan
Για πρώτη φορά από το 2009, όταν ξεκίνησαν τα τεστ αντοχής, και οι 31 αμερικανικές τράπεζες πέτυχαν την απαραίτητη κεφαλαιακή επάρκεια
Το μίνιμουμ του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας 5%, που έχει τεθεί ως ελάχιστον από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, πέτυχαν και οι 31 αμερικανικές τράπεζες.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το πόρισμα των νέων τεστ αντοχής, κρίνεται πως όλες οι τράπεζες των ΗΠΑ είναι θωρακισμένες σε περίπτωση οικονομικής κρίσης και θα μπορούν με ασφάλεια να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους, συμπεριλαμβανομένου του δανεισμού.
Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά από το 2009, όταν η Fed θέσπισε τα τεστ αντοχής, και οι 31 τράπεζες παίρνουν το πράσινο φως.
Αξίζει, ωστόσο, να αναφερθεί πως κάποια από τα μεγαθήρια της Wall Street είχαν τις χειρότερες επιδόσεις, συγκεκριμένα οι Goldman Sachs, Morgan Stanley και JP Morgan.
Στον επόμενο γύρο των τεστ αντοχής, η Fed θα κρίνει αν και κατά πόσο οι αμερικανικές τράπεζες είναι σε θέση να διατηρήσουν τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας και παράλληλα να συνεχίσουν να αποδίδουν μερίσματα στους μετόχους.
Τα τεστ αντοχής σχεδιάστηκαν με στόχο να επανέλθει η εμπιστοσύνη στο οικονομικό σύστημα των ΗΠΑ, μετά την κρίση του 2008, όταν η κυβέρνηση αναγκάστηκε να δώσει 700 δισ. δολάρια για την στήριξη των τραπεζών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης