Τελευταία Νέα
Οικονομία

Rehn: «Όχι» στη διαγραφή του ελληνικού χρέους - «Ναι» στην επιμήκυνση της αποπληρωμής

Rehn: «Όχι» στη διαγραφή του ελληνικού χρέους - «Ναι» στην επιμήκυνση της αποπληρωμής
«Δεν υπάρχει αρκετό περιθώριο προκειμένου να αλλάξουν μέσω διαπραγμάτευσης οι όροι του προγράμματος»
Το ενδεχόμενο διαγραφής του χρέους της Ελλάδας απέρριψε ο πρώην Επίτροπος Οικονομικών, Olli Rehn, προτάσσοντας ως πιθανή λύση για την Ελλάδα την επιμήκυνση της αποπληρωμής του.
Ειδικότερα, ο Olli Rehn εκτίμησε πως η διαγραφή του ελληνικού χρέους συγκεντρώνει μηδενικές πιθανότητες και ως εκ τούτου, προέταξε τη λύση της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του.
«Θα περίμενα οι Ευρωπαίοι ηγέτες να εξετάσουν μία βελτίωση της βιωσιμότητας του χρέους, μέσω της περαιτέρω επιμήκυνσης της περιόδου ωρίμανσης του χρέους» εξήγησε χαρακτηριστικά.
Ας σημειωθεί πως ο Olli Rehn σήμερα διατελεί χρέη αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Σχετικά με το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος εκτίμησε πως η νέα κυβέρνηση θα έχει περιορισμένες δυνατότητας προκειμένου να «χαλαρώσει» τη δημοσιονομική λιτότητα.
«Δεν υπάρχει αρκετό περιθώριο προκειμένου να αλλάξουν μέσω διαπραγμάτευσης οι όροι του προγράμματος» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, κάλεσε την Ελλάδα να αποφύγει την περιπέτεια των διπλών εκλογών, η οποία παρ’ ολίγο έλλειψε να οδηγήσει τη χώρα εκτός του ευρώ τις κρίσιμες ημέρες του 2012.
«Ο καλύτερος δρόμος για την Ελλάδα είναι η μείωση της αβεβαιότητας, η οποία συνίσταται στην άμεση συγκρότηση νέας κυβέρνησης και στην επιβεβαίωση των επόμενων βημάτων επί τους προγράμματος διάσωσης» τόνισε εν συνεχεία.
Αναφερόμενος στο Grexit, εξήγησε πως «παρά το γεγονός πως η Ευρωζώνη είναι καλύτερα προετοιμασμένη προκειμένου να διαχειριστεί οποιοδήποτε ελληνικό ατύχημα, η ιδέα της αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν είναι και πιο… ευχάριστη».
Όσον αφορά την εγχώρια προεκλογική εκστρατεία, διαμήνυσε πως τις επόμενες εβδομάδες θα διαδραματιστεί ένα μεγάλο πολιτικό θέατρο στην Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης