Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα 68 δολ. διολισθαίνει το πετρέλαιο Brent μετά την υποβάθμιση των εκτιμήσεων της Morgan Stanley

Στα 68 δολ. διολισθαίνει το πετρέλαιο Brent μετά την υποβάθμιση των εκτιμήσεων της Morgan Stanley
Ο οίκος αξιολόγησης αναμένει τιμή 70 δολ. ανά βαρέλι για το πετρέλαιο το 2015 και 88 δολ. για το 2016
Στα 68 δολάρια το βαρέλι διολισθαίνει η τιμή του πετρελαίου Brent σήμερα, Δευτέρα, λίγο πάνω από το χαμηλό πέντε ετών, μετά την υποβάθμιση των εκτιμήσεων από τη Morgan Stanley, η οποία σημειώνει ότι η υπερπληθώρα προσφοράς πετρελαίου θα φθάσει στο ανώτερο επίπεδο το 2015, μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ να μην προχωρήσει σε μείωση της παραγωγής.
«Χωρίς την παρέμβαση του ΟΠΕΚ, οι αγορές κινδυνεύουν να αποσταθεροποιηθούν, με την υπερπληθώρα πετρελαίου να φθάνει στο ανώτερο σημείο της το δεύτερο τρίμηνο του 2015», επισημαίνει ο αναλυτής της Morgan Stanley, Άνταμ Λόνγκσον, σε αναφορά του με ημερομηνία 5 Δεκεμβρίου 2014.
Σημειώνεται ότι η Σαουδική Αραβία αντιστάθηκε σθεναρά στις εκκλήσεις για μείωση της παραγωγής πετρελαίου, γεγονός που ανατροφοδότησε την πτώση της τιμής του μαύρου χρυσού, που υποχωρεί περί το 40% από τον Ιούνιο.
Παράλληλα, η Morgan Stanley προχώρησε σε περικοπή των μέσων τιμών του πετρελαίου Brent κατά 28 δολάρια, στα 70 δολάρια, για το 2015 και για το 2016 κατά 14 δολ., στα 88 δολάρια ανά βαρέλι.
Η τιμή του αργού πετρελαίου Brent για τον Ιανουάριο υποχωρούσε κατά 90 σεντ στις 9 το πρωί ώρα Λονδίνου, στα 68,17 δολάρια το βαρέλι.
Το πετρέλαιο με αναφορά στις ΗΠΑ υποχωρούσε κατά 70 σεντ, στα 65,14 δολάρια το βαρέλι, πριν χτυπήσει ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα 64,63 δολάρια.
Σύμφωνα με τον ειδικό αναλυτή για το πετρέλαιο της Petromatrix στην Ελβετία, το brent κατευθύνεται προς τα 60 με 70 δολάρια το βαρέλι, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει προς το παρόν κάτι που να υποστηρίξει την τιμή του.
Σημείωσε δε, ότι αρνητικά λειτουργούν και τα μεικτά στοιχεία για την Κίνα, με τις εισαγωγές να συρρικνώνονται τον Νοέμβριο κατά 6,7%, ενώ οι εξαγωγές επιβραδύνθηκαν, ενισχύοντας τις ανησυχίες για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου ότι θα μπορούσε να έρθει αντιμέτωπη με οξεία επιβράδυνση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης