Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πορτογαλία: Μαραθώνια η ανάκριση του πρώην πρωθυπουργού Socrates - Σοκ από τη σύλληψή του για ξέπλυμα χρήματος

Πορτογαλία: Μαραθώνια η ανάκριση του πρώην πρωθυπουργού Socrates - Σοκ από τη σύλληψή του για ξέπλυμα χρήματος
Ο πρώην σοσιαλιστής πρωθυπουργός, ο οποίος κυβέρνησε τη χώρα μεταξύ 2005 και 2011, πέρασε και τρίτη νύχτα στο κελί του
Συνεχίζεται η μαραθώνια ανάκριση του πρώην πρωθυπουργού της Πορτογαλίας, Jose Socrates, ο οποίος συνελήφθη για με την κατηγορία της φορολογικής απάτης.
«Eίναι καλά, το ηθικό του είναι ακμαίο», δήλωσε ο συνήγορός του στους δημοσιογράφους εξερχόμενος από το δικαστήριο, πριν προσθέσει ότι ο πελάτης του «προφανώς» απαντά στις ερωτήσεις του δικαστή Κάρλος Αλεξάντρ.
Ο πρώην σοσιαλιστής πρωθυπουργός, ο οποίος κυβέρνησε τη χώρα μεταξύ 2005 και 2011 και έβαλε την Πορτογαλία στο μνημόνιο, πέρασε και τρίτη νύχτα στο κελί του όπου επέστρεψε, μετά την ολοήμερη ανάκρισή του χθες από τον δικαστή στο σύγχρονο Μέγαρο της Δικαιοσύνης, που ο ίδιος είχε εγκαινιάσει ως πρωθυπουργός το 2009.
Ο Socrates, συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής στο αεροδρόμιο της Λισαβόνας αμέσως μετά την άφιξή του από το Παρίσι, στο πλαίσιο έρευνας για φορολογική απάτη, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, καλείται να δώσει εξηγήσεις για ύποπτες τραπεζικές συναλλαγές και μεταφορές χρημάτων.
Η σύλληψή του εξέπληξε πολύ δυσάρεστα την Πορτογαλία, η οποία ήδη συγκλονίζεται από υπόθεση διαφθοράς που έχει σχέση με τη χορήγηση "χρυσών" θεωρήσεων διαβατηρίων σε ξένους επενδυτές.
Εν τω μεταξύ, σοκ έχει προκαλέσει στο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Πορτογαλίας η σύλληψη του πρώην πρωθυπουργού José Sócrates με την κατηγορία της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος "μαύρου" χρήματος.
Ο νέος γενικός γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS) της Πορτογαλίας Antonio Costa ζήτησε το Σάββατο από τους υποστηρικτές της παράταξής του να παραμείνουν επικεντρωμένοι «στην πολιτική δράση», παρά «το σοκ» της σύλληψης του πρώην πρωθυπουργού.
«Σίγουρα έχουμε σοκαριστεί από το νέο της σύλληψης του Sócrates» όμως «δεν πρέπει να συγχέουμε τα προσωπικά συναισθήματα της αλληλεγγύης και της φιλίας με την πολιτική δράση του PS, η οποία πρέπει να συνεχιστεί», ανέφερε ο Κόστα σε μήνυμά του προς τους υποστηρικτές του κόμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης