Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ καλεί σε συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν ως τις 24 Νοεμβρίου

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ καλεί σε συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν ως τις 24 Νοεμβρίου
Τώρα πρέπει να προκύψει αμοιβαίος συμβιβασμός, καθώς οι συνθήκες είναι κατάλληλες, υποστηρίζει ο Steinmeier
Ως τις 24 Νοεμβρίου θα πρέπει να τερματίσουν με συμφωνία οι διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, υποστηρίζει ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Frank-Walter Steinmeier.
Ο Γερμανός υπουργός χαρακτηρίζει την στιγμή κρίσιμη, που είτε θα καταλήξει σε συμφωνία είτε θα σταματήσει επ’ αόριστον τις συνομιλίες, ενώ υποστηρίζει ότι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία, απίθανη να παρουσιαστεί ξανά βραχυπρόθεσμα.
Η Γερμανία βρίσκεται ανάμεσα στις 6 δυνάμεις, που εδώ και χρόνια προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες για τις πυρηνικές φιλοδοξίες του Ιράν.
Ωστόσο, οι τελευταίες σκληρές διαπραγματεύσεις, που διήρκησαν δύο ημέρες και έληξαν χθες, απέτυχαν να κάνουν σημαντικές προόδους προς μια τελική συμφωνία .
Ο υπουργός Εξωτερικών Frank-Walter Steinmeier, δήλωσε σήμερα, Τρίτη, ότι η ευελιξία και η «δύναμη της ηγεσίας» είναι απαραίτητα στοιχεία και από τις δύο πλευρές, προκειμένου να προκύψει μια συμβιβαστική λύση.
Ανέφερε, επίσης, ότι είναι «πεπεισμένος πως η σημερινή φάση των διαπραγματεύσεων δεν θα προκύψει ξανά τόσο σύντομα», ενώ συμπλήρωσε ότι μια απλή παράταση των διαπραγματεύσεων «δεν θα φέρουν τη λύση – σίγουρα όχι στα επόμενα δύο χρόνια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης