Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σουηδία: Μυστήριο με "ξένη υποβρύχια δραστηριότητα" - Συνεχίζονται οι στρατιωτικές έρευνες

Σουηδία: Μυστήριο με
Εικάζεται ότι πρόκειται για ρωσικό σκάφος - Αρνείται τις κατηγορίες η Ρωσία
Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η Σουηδία πραγματοποίησε μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση, με στόχο να διαπιστώσει αν υπήρχε δραστηριότητα ξένου υποβρυχίου στα σουηδικά χωρικά ύδατα.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μετά από πληροφορίες «αξιόπιστης πηγής» για «ξένη υποβρύχια δραστηριότητα», ανοιχτά της Στοκχόλμης και μετά τη δημοσίευση της φωτογραφίας μυστηριώδους «ξένου σκάφους».
«Αυτή τη στιγμή διεξάγουμε μια επιχείρηση συλλογής μυστικών πληροφοριών στο αρχιπέλαγος της Στοκχόλμης με οπτική αναγνώριση, καθώς και με τα πολεμικά πλοία εξοπλισμένα με ειδικούς υποβρύχιους αισθητήρες», δήλωσε ο Erik Lagersten, Διευθυντής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων των Σουηδικών Ενόπλων Δυνάμεων, χθες, την Κυριακή.
«Δεν πρόκειται για καταδίωξη υποβρυχίου. Συγκεντρώνουμε αποδείξεις που μας επιτρέπουν να αποδείξουμε την ύπαρξη ξένης υποβρύχιας δραστηριότητας», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι «φαίνεται πως μία ζώνη ανατολικά της σουηδικής πρωτεύουσας ενδιαφέρει μία ξένη δύναμη».
Επιπλέον, αναφέρθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις, ότι «δεν ήταν σε θέση να αρνηθούν ή να επαληθεύσουν τα νέα ή τις εικασίες των ΜΜΕ, που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα για ένα χαμένο ξένο υποβρύχιο».
Η Ρωσία διέψευσε τις πληροφορίες του σουδικού Τύπου σύμφωνα με τις οποίες οι σουδικές ένοπλες δυνάμεις αναζητούσαν ρωσικό υποβρύχιο που είχε ακινητοποιηθεί λόγω βλάβης ανοικτά της Στοκχόλμης.
«Δεν υπήρξε καμία ανωμαλία και ακόμη λιγότερο ατυχήματα που αφορούν ρωσικά σκάφη», αναφέρεται - σε ανακοίνωση που εξέδωσε - το ρωσικό υπουργείο Αμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης