Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Προσοχή σε κάθε φήμη ή διαρροή για τα αποτελέσματα των stress tests, πριν τις επίσημες ανακοινώσεις» - Αυστηρές συστάσεις από την ESMA

«Προσοχή σε κάθε φήμη ή διαρροή για τα αποτελέσματα των stress tests, πριν τις επίσημες ανακοινώσεις» - Αυστηρές συστάσεις από την ESMA
Υπενθυμίζεται εδώ πως η ΕΚΤ έχει ζητήσει από τις τράπεζες να υπογράψουν έγγραφο εχεμύθειας
Ηχηρό σήμα κινδύνου προς όλες τις ευρωπαϊκές τράπεζες, να παραμείνουν επιφυλακτικές απέναντι σε οποιαδήποτε διαρροή ή φήμη κυκλοφορήσει για τα αποτελέσματά τους στα stress tests της ΕΚΤ, εκπέμπει η Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA).
Η ΕΚΤ θα ξεκινήσει από την ερχόμενη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου εντατικές επαφές με τις ευρωπαϊκές τράπεζες που συμμετέχουν στη διαδικασία των stress tests, προκειμένου να τους αποκαλύψει μέρος των αποτελεσμάτων, πριν την επίσημη δημοσιοποίησή τους στα τέλη Οκτωβρίου.
Υπό το πρίσμα αυτό, οι εθνικές τραπεζικές αρχές θα επιχειρήσουν να παράσχουν στις τράπεζες αρκετό χρόνο, προκειμένου οι τελευταίες να αξιολογήσουν τα αποτελέσματα και ταυτόχρονα να αποτρέψουν πιθανές διαρροές.
Η ESMA απαιτεί από τις τράπεζες να καταβάλλουν προσπάθειες για να εντοπίσουν πιθανές φήμες ή διαρροές για τα αποτελέσματα των stress tests και να υπάρξει συνεννόηση για το ενδεχόμενο επίσημων ανακοινώσεων, σε περίπτωση που οι φήμες ευσταθούν.
Υπενθυμίζεται εδώ πως η ΕΚΤ έχει ζητήσει από τις τράπεζες να υπογράψουν έγγραφο εχεμύθειας, το οποίο τους απαγορεύει να προβούν σε ανακοινώσεις ή να συζητήσουν με τις εποπτικές αρχές για τα stress tests, πριν την επίσημη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων στα τέλη Οκτωβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης