Τελευταία Νέα
Πολιτική

Π. Σκουρλέτης (ΣΥΡΙΖΑ): Μικρή σημασία έχει ο αριθμός των δόσεων για τον ΕΝΦΙΑ – Τσουνάμι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο

Π. Σκουρλέτης (ΣΥΡΙΖΑ): Μικρή σημασία έχει ο αριθμός των δόσεων για τον ΕΝΦΙΑ – Τσουνάμι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο
Μετράει αντίστροφα ο χρόνος για την κυβέρνηση, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ
Στα προβλήματα που έχουν προκύψει με τον φόρο ακινήτων ΕΝΦΙΑ, στα δημοσιεύματα για πώληση και τεμαχισμό του ΟΑΕΔ, αλλά και στο ενδεχόμενο εκλογών αναφέρεται με συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.
Ειδικότερα, ερωτηθείς σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ ο κ. Σκουρλέτης σημειώνει ότι μικρή σημασία έχει ο αριθμός των δόσεων και τονίζει ότι τα εκκαθαριστικά που είδαν οι πολίτες «αποτελούν την πιστοποίηση μιας ήδη δρομολογημένης πολιτικής, η οποία με τον έναν ή τον άλλο τρόπο οδηγεί στη δήμευση της ακίνητης περιουσίας».
Μάλιστα, έκανε λόγο για «ογκούμενο τσουνάμι ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, που τείνει να σκεπάσει το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας».
Κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα περί τεμαχισμού και πώλησης του ΟΑΕΔ ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για «μεταβίβαση της διαχείρισης κρίσιμων ευρωπαϊκών πόρων για την καταπολέμηση της ανεργίας σε ιδιώτες, που θα λειτουργούν με το αζημίωτο» και πρόσθεσε ότι δείχνει την αντίληψη της αυταρχικής, αντικοινωνικής και συντηρητικής κυβέρνησης.
Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο διεξαγωγής εκλογών, τόνισε ότι ο χρόνος μετράει αντίστροφά για την κυβέρνηση, ενώ σχετικά με το αν διευρύνεται το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ. σημείωσε «Νομίζω πως ναι» και πρόσθεσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον είτε αποτελεί μια πολιτική δύναμη που εμπνέει ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, είτε αποτελεί την ελπίδα για μια διαφορετική πορεία, είτε αποτελεί τη μοναδική επιλογή. Όλα αυτά μαζί δίνουν πλέον έναν αέρα νίκης».
Κληθείς να σχολιάσει τη νέα συνάντηση του πρωθυπουργού με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Ευρ. Επιτροπής, Ζ.Κ. Γιούνκερ, σημείωσε ότι «παρέχει πολιτική στήριξη στην παρούσα κυβέρνηση, τουλάχιστον οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις» και συμπλήρωσε ότι «πρώτα απ' όλα όμως η Ευρώπη πρέπει να βοηθήσει τον ίδιο της τον εαυτό, διότι πρώτα απ» όλα το πρόβλημα για την Ευρώπη είναι δομικό, είναι της ακολουθούμενης στρατηγικής».
Μάλιστα, όπως επισήμανε, «αν η Ευρώπη συνεχίσει να διατρέχεται από αυτές τις μεγάλες αντιφάσεις ακολουθώντας πολιτικές που είναι εντελώς ξένες με οποιαδήποτε αντίληψη κοινωνικού κράτους και είναι σε βάρος του κόσμου της εργασίας, δεν θα έχει προοπτική».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης