Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΣΕΤΕ – Δυναμική αύξηση 17,1% στις διεθνείς αφίξεις τουριστών στο α' εξάμηνο του 2014

ΣΕΤΕ – Δυναμική αύξηση 17,1% στις διεθνείς αφίξεις τουριστών στο α' εξάμηνο του 2014
Ενισχύεται περαιτέρω η εκτίμηση του Συνδέσμου ότι θα εκπληρωθεί ο στόχος για 19 εκατ. διεθνείς αφίξεις το 2014
Δυναμική αύξηση 17,1% καταγράφεται το πρώτο εξάμηνο του έτους στις διεθνείς αφίξεις τουριστών, ήτοι 760.000 περισσότερες, με όλα σχεδόν τα αεροδρόμια της χώρας να παρουσιάζουν αύξηση σε σχέση με το ίδιο διάστημα το 2013, επισημαίνεται από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).
Έτσι, όπως αναφέρεται, ενισχύεται περαιτέρω η εκτίμηση του Συνδέσμου ότι θα εκπληρωθεί ο στόχος για 19 εκατ. διεθνείς αφίξεις για το σύνολο του 2014, συμπεριλαμβανομένων των οδικών και δια θαλάσσης αφίξεων.
Δεν συμπεριλαμβάνονται όμως και οι αφίξεις της κρουαζιέρας, καθώς εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν κατά επιπλέον 2,2 εκατ. αφίξεις.
Όσον αφορά την πρωτεύουσα, συνεχίζει να παρουσιάζει θετικά σημάδια, με το πρώτο εξάμηνο του έτους να καταγράφεται αύξηση 32,8% ή περίπου 400.000 επιπλέον αφίξεις στο εξάμηνο.
Σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ, ο στόχος των 750.000 επιπλέον αφίξεων για την Αθήνα εκτιμάται ότι όχι μόνο θα εκπληρωθεί, αλλά θα ξεπεραστεί.
Παράλληλα, ο ΣΕΤΕ τονίζει την ιδιαίτερη σημασία στην καταγραφόμενη τάση επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, σε συνδυασμό με την πύκνωση της αεροπορικής διασύνδεσης της περιφέρειας της χώρας, αλλά και τη σταδιακή ανάπτυξη εναλλακτικών δικτύων διάθεσης του τουριστικού προϊόντος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης