Τελευταία Νέα
Οικονομία

Υπέρ της λειτουργίας των καταστημάτων όλες τις Κυριακές ο ΣΕΤΕ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Θα στηριχθούν τουρισμός και οικονομία

Υπέρ της λειτουργίας των καταστημάτων όλες τις Κυριακές ο ΣΕΤΕ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Θα στηριχθούν τουρισμός και οικονομία
Σε συνδυασμό με τη λειτουργία των μουσείων όλη την ημέρα, θα είναι πολλαπλάσια τα οφέλη, τονίζεται
Υπέρ της λειτουργίας των καταστημάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όλες τις Κυριακές του έτους τάσσεται ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), τονίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα στηριχθούν ο τουρισμός και η ελληνική οικονομία, ενώ καλεί την κυβέρνηση να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης, σημείωσε ότι «σε μία σύγχρονη τουριστική χώρα όπως η Ελλάδα, δεν νοείται ελκυστικό τουριστικό προϊόν πόλης, χωρίς τη δυνατότητα ανοικτών μουσείων και καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας και Θεσσαλονίκης, επτά μέρες την εβδομάδα».
Μάλιστα, σημειώνει ότι παρόμοιες ρυθμίσεις υφίστανται «σχεδόν από όλους τους ανταγωνιστές μας. Τα μουσεία άνοιξαν, παρά τις αντιδράσεις, με εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα».
Ας ελπίσουμε η Κυβέρνηση να δείξει την ίδια αποφασιστικότητα και για τα καταστήματα, ανέφερε, «σκεπτόμενη το συμφέρον των καταναλωτών και των επισκεπτών, δηλαδή το συμφέρον της οικονομίας της χώρας».
Εν τω μεταξύ, σε επιστολή του που κοινοποιήθηκε τόσο στον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νίκο Δένδια, όσο και στην υπουργό Πολιτισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, επισημαίνει «η θέση του ΣΕΤΕ παραμένει σταθερή προς την υλοποίηση του αναπτυξιακού μέτρου ανοίγματος των καταστημάτων όλες τις Κυριακές, ιδίως στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη».
Όπως αναφέρεται, με την αύξηση που καταγράφεται στο τουριστικό ρεύμα προς τη χώρα μας, «είναι αδύνατο να ζητάμε από τους τουρίστες να γνωρίζουν ποιές Κυριακές του χρόνου θα μπορούν να βρουν τα καταστήματα ανοικτά στη χώρα μας και να προσπαθούμε με αυτόν τον τρόπο να δημιουργήσουμε προϊόντα City Break και συνεδριακού τουρισμού»
Κάτι τέτοιο, σημειώνεται, δεν συμβαίνει σε καμία από τις σύγχρονες ευρωπαϊκές χώρες. Η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και οι υπόλοιποι βασικοί τουριστικοί προορισμοί θα πρέπει να διατηρούν τα καταστήματά τους ανοιχτά όλες τις Κυριακές του χρόνου».
Μάλιστα, γίνεται αναφορά στο άνοιγμα των μουσείων όλη την ημέρα, επισημαίνοντας ότι «η συνδυαστική λειτουργία των καταστημάτων μπορεί να ωφελήσει πολλαπλασιαστικά για το μέγιστο τελικό αποτέλεσμα. Αλλιώς το ένα θα αφαιρεί ή θα ακυρώνει την ωφέλεια από το άλλο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης