Τελευταία Νέα
Πολιτική

To Ποτάμι - Στην ίδια ευρωομάδα με το ΠΑΣΟΚ οι ευρωβουλευτές του - Συγχαρητήριο μήνυμα από τον H. Swoboda

To Ποτάμι - Στην ίδια ευρωομάδα με το ΠΑΣΟΚ οι ευρωβουλευτές του - Συγχαρητήριο μήνυμα από τον H. Swoboda
Η συμμετοχή «στη δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα του ευρωκοινοβουλίου αυξάνει τις δυνατότητες δράσης»
(upd) Mετά από συνομιλίες με τους επικεφαλείς αρκετών ευρωομάδων, o M. Κύρκος και ο Γ. Γραμματικάκης που εξέλεξε «Το Ποτάμι» θα ενταχθούν ως ανεξάρτητοι στην Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του H. Swoboda.
Η απόφαση «κλείδωσε» μετά τη συνάντηση των 42 υποψήφιων ευρωβουλευτών του κόμματος με τον Σταύρο Θεοδωράκη.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση ήταν αφενός η πεποίθηση ότι η συμμετοχή «στη δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα του ευρωκοινοβουλίου αυξάνει τις δυνατότητες δράσης» καθώς οι δεσμεύσεις των Σοσιαλιστών και των Δημοκρατών ότι «η αντιμετώπιση της ύφεσης και της ανεργίας στην Ελλάδα και στο Νότο συνολικά, θα βρίσκονται στις άμεσες πολιτικές τους προτεραιότητες».
Ταύτιση επικρατεί και στην εκτίμηση, ότι «σε μια εποχή που η Ευρώπη έχει ανάγκη από ένα πραγματικό αντίβαρο στις συντηρητικές δυνάμεις, η «Προοδευτική Συμμαχία των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών» μπορεί να παίξει αυτό το ρόλο».
Όπως διευκρινίζεται δεν θα υπάρξει ένταξη στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό κόμμα και αναλυτικές ανακοινώσεις θα γίνουν μετά και την επίσημη ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος και την ανακήρυξη των ονομάτων των ευρωβουλευτών.
Σημειώνεται ότι στην ίδια ευρωομάδα βρίσκεται και το ΠΑΣΟΚ από την Ελλάδα.
Ωστόσο όπως έγινε γνωστό ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον ηγέτη των Φιλελευθέρων Γκυ Φέρχοφσταντ και τον πρώην πρόεδρο των Πρασίνων Ντάνιελ κον Μπεντίτ, οι οποίοι και επικοινώνησαν μαζί του για να τον συγχαρούν για το εκλογικό αποτέλεσμα.

H. Swoboda - Aiσθάνομαι ότι μοιραζόμαστε κοινές αξίες και στόχους

Από την πλευρά τους ο επικεφαλής της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, Hannes Swoboda (Αυστρία) και η Γενική Γραμματέας Αννα Κολόμπο (Ιταλία), καλωσόρισαν την απόφαση του Ποταμιού να εντάξει τους ευρωβουλευτές του ως ανεξάρτητους στην ομάδα τους.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Swoboda απευθυνόμενος στον ενικό προς τον κ. Θεοδωράκη, «κατ'αρχάς  θα ήθελα να σε συγχαρώ προσωπικά εσένα και το κόμμα σου για τα εξαιρετικά αποτελέσματα, που σημειώσατε στις ευρωεκλογές. Μου δίνει ιδιαίτερη χαρά να επιβεβαιώσω την αποδοχή των εκλεγμένων  ευρωβουλευτών σας στην Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.
Βεβαίως επειδή “Το Ποτάμι “ δεν είναι μέλος του Κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, η ομάδα μας, με βάση τους κανόνες της σχετικής διαδικασίας, θα πρέπει να λάβει και τυπικά την σχετική απόφαση στην πρώτη της σύνοδο τον Ιούνιο. Θα ήθελα να σας καλωσορίσω στην ομάδα μας και προσβλέπω με χαρά στη μελλοντική μας συνεργασία».
Απ' την πλευρά της η κ. Κολόμπο δηλώνει «πολύ ευτυχής με την απόφαση και σημειώνει στο μήνυμά της «ακόμα θυμάμαι την συνάντησή μας στο γραφείο του Προέδρου Ζβόμποντα και πραγματικά αισθάνομαι ότι μοιραζόμαστε αξίες και στόχους καθώς και την αποφασιστικότητα, που απαιτείται για να εκσυγχρονίσουμε και να δώσουμε ένα φρέσκο αέρα στις προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη. Ανυπομονώ να συναντήσω τους ευρωβουλευτές σας στις Βρυξέλλες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης