Τελευταία Νέα
Πολιτική

KKE - To αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αποτυπώνει τη δυσαρέσκεια απέναντι σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

KKE - To αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αποτυπώνει τη δυσαρέσκεια απέναντι σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
Ωστόσο δεν συνιστά «νέο πολιτικό σκηνικό»
Την άποψη ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αποτυπώνει την δυσαρέσκεια του λαού έναντι σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, εκφράζει η Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, σε ανακοίνωσή της.
Στην ανακοίνωση η ΚΕ του ΚΚΕ αρχικά ευχαριστεί τα μέλη και τους οπαδούς της που στήριξαν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις δημοτικές εκλογές αλλά και όσους επέλεξαν το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές.
Υπογραμμίζει ότι το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών καταγράφει «τη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που σήκωσαν το βάρος της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής και του ευρωμονόδρομου. Το συνολικό αποτέλεσμα όμως δεν δείχνει ανατροπή του αντιλαϊκού πολιτικού συσχετισμού, δεν συνιστά «νέο πολιτικό σκηνικό» προς όφελος του λαού».
Επισημαίνει ότι η πρώτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφράζει την «ισχυροποίηση της αριστερής ριζοσπαστικής αντικαπιταλιστικής αντιμονοπωλιακής πολιτικής» και προσθέτει ότι ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκεται «απέναντι» στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση.
Η ΚΕ του ΚΚΕ αναφερόμενη στην Ελιά χαρακτηρίζει ως ρευστή την πορεία της, ενώ εκτιμά ότι το μεγαλύτερο μέρος από το χαμένο ποσοστό της Δημοκρατικής Αριστεράς διοχετεύθηκε στο Ποτάμι.
Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στην Χρυσή Αυγή, με την ανακοίνωση να υπογραμμίζει ότι «η ναζιστική ΧΑ διατηρεί υψηλά ποσοστά. Το τελευταίο διάστημα, δίπλα στους άλλους παράγοντες που ενίσχυσαν τη Χ.Α. και τους οποίους επανειλημμένα έχει αναδείξει το ΚΚΕ, πρέπει να προστεθεί η στάση των άλλων πολιτικών δυνάμεων απέναντι στους ψηφοφόρους της Χ.Α., που τους αντιμετώπισαν ως εκλογική πελατεία».
Σε ό,τι αφορά το συνολικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών σε όλη την Ε.Ε., στην ανακοίνωση υποστηρίζεται ότι «το συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. είναι αρνητικό για τους λαούς. Αναδεικνύει την ανάγκη της ανασυγκρότησης του κομμουνιστικού κινήματος και την ισχυροποίηση των ΚΚ και μαζικών λαϊκών κινημάτων, σε κατεύθυνση ρήξης και ανατροπής της εξουσίας του κεφαλαίου, των μονοπωλίων».
Τέλος καλεί τους ψηφοφόρους να ενισχύσουν τις τάξεις του ΚΚΕ, καθώς το κόμμα υπόσχεται « καταβάλλει κάθε προσπάθεια να κερδίσει έδαφος η αλληλεγγύη, η κοινή πάλη των λαών ενάντια στους πολέμους που εξαπολύουν η Ε.Ε., το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ, σε βάρος των λαών, ιδιαίτερα σήμερα που καταγράφονται επικίνδυνες εξελίξεις σε ολόκληρη την περιοχή, από την Θράκη και την Κύπρο, μέχρι τη Συρία και την Ουκρανία. Για να δυναμώνει η πάλη για το σοσιαλισμό, που θα απαλλάξει τους εργαζόμενους και τους λαούς από την εκμετάλλευση και την καταπίεση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης