Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Απεσύρθη η διάταξη που προέβλεπε απέλαση μεταναστών για ψευδής καταγγελίες περιστατικών ρατσιστικής βίας

Απεσύρθη η διάταξη που προέβλεπε απέλαση μεταναστών για ψευδής καταγγελίες περιστατικών ρατσιστικής βίας
Για τρομοκρατική διάταξη είχε κάνει λόγο νωρίτερα η βουλευτής και εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου
(upd) Την απόσυρση της διάταξης που προέβλεπε την απέλαση των μεταναστών που καταγγέλλουν ψευδώς περιστατικό ρατσιστικής βίας και η οποία συμπεριλαμβανόταν στο νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση για τον Κώδικα Μετανάστευσης, ο οποίος ψηφίσθηκε επί της αρχής χθες από την Ολομέλεια της Βουλής, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα έντονη ήταν η αντίδραση της βουλευτή και εισηγήτριας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλικής Κατριβάνου, η οποία έκανε λόγο για τρομοκρατική διάταξη, ενώ είχε διερωτηθεί «ποιος μετανάστης, χωρίς να έχει εγγύηση, θα πάει και θα καταγγείλει ότι είναι θύμα ρατσιστικής βίας, όταν μπορεί το επόμενο βήμα να είναι η κράτηση και η απέλαση του».
Σημειώνεται ότι στη διάταξη οριζόταν ότι «εάν όργανα της πολιτείας καταγγελθούν ψευδώς για τα ως άνω αδικήματα, τεκμηριωθεί δε η ψευδής καταγγελία ύστερα από σχετική προκαταρκτική εξέταση, ο καταγγέλλων απομακρύνεται άμεσα από τη χώρα».
Όπως επισήμανε νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τον κώδικα μετανάστευσης, «με τις νέες ρυθμίσεις κάνουμε ένα βήμα μπροστά, δεν επιλύουμε όμως όλα τα προβλήματα της παράνομης μετανάστευσης γιατί σήμερα συζητάμε για τους νόμιμους και όχι τους παράνομους μετανάστες».
Παράλληλα, σημείωσε ότι το νομοσχέδιο «καταπολεμά τη γραφειοκρατία, παίρνει μέτρα για την προστασία των οικογενειών, δίνει κίνητρα για τους μακροχρόνια διαμένοντας στην Ελλάδα αλλά και τη δυνατότητα για παιδιά σπουδαστές να έχουν άμεση πρόσβαση στο δικαίωμα της εργασίας».

(Πρώτη ενημέρωση 10:36, 19 Μαρτίου 2014)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης