Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπερψηφίστηκε το μεταναστευτικό νομοσχέδιο με τη στήριξη Ν.Δ. - ΠAΣΟΚ

Υπερψηφίστηκε το μεταναστευτικό νομοσχέδιο με τη στήριξη Ν.Δ. - ΠAΣΟΚ
Σύντομα θα κατατεθεί και το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λ. Γρηγοράκος
Υπερψηφίστηκε σήμερα στην αρμόδια επιτροπή το νομοσχέδιο για τον μεταναστευτικό κώδικα του υπουργείου Εσωτερικών, με βελτιωτικές αλλαγές και με τη στήριξη των Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.
Από την πλευρά των υπόλοιπων κομμάτων, ο ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια, η ΔΗΜΑΡ και ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών βουλευτών τάχθηκαν υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ το καταψήφισαν.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος, δεσμεύτηκε ότι έως την ψήφιση του νομοσχεδίου από την Ολομέλεια θα κάνει δεκτές και νέες βελτιωτικές προτάσεις που θα κατατεθούν.
Επίσης, τόνισε ότι είναι ήδη έτοιμο και θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια, το οποίος όπως ανέφερε, θα δώσει λύσεις σε χιλιάδες μετανάστες, ιδιαίτερα στα παιδιά δεύτερης γενιάς.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γρηγοράκος, ξεπερνούν τις 100.000 οι αιτήσεις για ιθαγένεια από μετανάστες ηλικίας έως 19 ετών και πρόσθεσε ότι «θα τακτοποιηθεί το ζήτημα αυτό και θα γίνει διεξοδική συζήτηση με τον κώδικα ιθαγένειας, που θα κατατεθεί σε λίγες μέρες. Δεν αποτελεί αυτό υπεκφυγή για τον μεταναστευτικό κώδικα».
Σημείωσε ακόμη ότι «πρέπει να γίνει σαφές ότι τα παιδιά που μεγάλωσαν και ζουν στην Ελλάδα δεν πρέπει να εκβιάζονται με το θέμα της ιθαγένειας, αλλά μέσα από νόμιμες διαδικασίες και όταν το επιθυμούν θα πρέπει να την πάρουν», απαντώντας στο επίμονο αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δοθεί άμεση λύση σε αυτό το πρόβλημα.
«Ο μεταναστευτικός κώδικας επιλύει πολλά, δεν τα λύνει όλα. Δεν θα λύσουμε το πρόβλημα με τους μετανάστες, που υπάρχει σε όλη την Ευρώπη, σε μία συνεδρίαση, με έναν νόμο. Είμαστε ανοικτοί, περιμένουμε τις προτάσεις όλων» κατέληξε ο κ. Γρηγοράκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης