Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ) στο Guardian: Είμαστε η ελπίδα για αλλαγή - Αυτή η κυβέρνηση δεν θα αντέξει πολύ - Ένα νέο haircut είναι αναπόφευκτο και θα γίνει μετά τις γερμανικές εκλογές

tags :
Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ) στο Guardian: Είμαστε η ελπίδα για αλλαγή - Αυτή η κυβέρνηση δεν θα αντέξει πολύ - Ένα νέο  haircut είναι αναπόφευκτο και θα γίνει μετά τις γερμανικές εκλογές
Εκτενές αφιέρωμα στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Guardian με τίτλο: Αλέξης Τσίπρας: Είμαστε η ελπίδα για αλλαγή».

Το δημοσίευμα αναφέρεται αναλυτικά στην πορεία του κ.Τσίπρα, «στο ρητορικό ταλέντο και χάρισμα» του οποίου αποδίδεται η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ.
«Χάσαμε τη μάχη αλλά όχι τον πόλεμο. Είμαστε η μεγάλη ελπίδα για αλλαγή. Και δεν θέλουμε μόνο να σταματήσουμε την καταστροφή, το λάθος φάρμακο. Θέλουμε και να αλλάξουμε την Ελλάδα. Οι σωστές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις μπορούν να γίνουν μόνο από εμάς. Το πολιτικό περιβάλλον στην Ελλάδα ήταν ένας από τους λόγους που οδήγησαν στην κρίση. Χρησιμοποιούσαν το Δημόσιο για ψήφους» αναφέρει σε αποκλειστικές σε δηλώσεις στου στην εφημερίδα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υποστηρίζει ότι το πρόβλημα του Δημοσίου δεν είναι ποσοτικό, αλλά ποιοτικό.
«Αυτή η κυβέρνηση δεν θα αντέξει πολύ» επισημαίνει ακόμα ο κ.Τσίπρας, τονίζοντας ότι «οι νεοφιλελεύθεροι πολιτικοί του αντίπαλοι έχουν αποτύχει οικτρά». «Η Ελλάδα είναι μοναδική. Ακόμα και μετά την αναδιάρθρωση του χρέους, αυτό συνέχιζε να φουσκώνει. Και αυτό γιατί τα μέτρα που λαμβάνονται δεν προσφέρουν λύση, αντίθετα συμβάλλουν στο σπιράλ του οικονομικού θανάτου της χώρας. Ένα νέο  haircut είναι αναπόφευκτο και θα γίνει μετά τις γερμανικές εκλογές» τονίζει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στον Guardian.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως όσοι του ασκούν κριτική, υποστηρίζουν πως ο κ.Τσίπρας επενδύει στην καταστροφή, τον χαρακτηρίζουν δημαγωγό με γνώση σχολικού επιπέδου όσον αφορά τα οικονομικά θέματα ενώ πολλοί τον παρομοιάζουν με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Το άρθρο ωστόσο επισημαίνει πως ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια, «βάζει νερό στο κρασί του» ενώ όσον αφορά τα αγγλικά του, επισημαίνεται πως «προσπαθεί να τα βελτιώσει» και ότι είναι από τους λίγους πολιτικούς, οι οποίοι δεν πήγαν σε ιδιωτικό σχολείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης