Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Μετά τον διορισμό αντιπροέδρου στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ήρθε η ώρα της εξυγίανσης – Να μειωθούν έξοδα και να αποσπαστεί το υπεράριθμο προσωπικό στην ΤτΕ ή στον ΣΔΟΕ

Μετά τον διορισμό αντιπροέδρου στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ήρθε η ώρα της εξυγίανσης – Να μειωθούν έξοδα  και να αποσπαστεί το υπεράριθμο προσωπικό στην ΤτΕ ή στον ΣΔΟΕ
Η Βασιλική Λαζαράκου θα είναι η νέα αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Διαθέτει εμπειρία επί των χρηματιστηριακών θεμάτων, προέρχεται από την ΝΔ ενώ ο αδερφός της φέρεται να είχε διετελέσει συνεργάτης του Π. Παυλόπουλου.

Οι διοικητικές αλλαγές στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι μια καλή ευκαιρία να παρθούν στρατηγικές αποφάσεις ώστε να καταστεί λιγότερο κοστοβάρα και περισσότερο ευέλικτη.
Τα λειτουργικά κόστη ήταν 12 εκατ και έχουν περιοριστεί στα 9 εκατ και το προσωπικό στα 170 άτομα.
Μια πρόταση που είχε συζητηθεί στο παρελθόν ήταν να μειωθεί το προσωπικό και οι εργαζόμενοι της ΕΚ που θα αποχωρήσουν να αποσπαστούν στην ΤτΕ ή στον ΣΔΟΕ.
Ωστόσο η πρόταση για να αποσπαστούν στην ΤτΕ «δεν άρεσε» καθώς οι αποδοχές είναι χαμηλότερες στους εργαζομένους της ΤτΕ σε σχέση με την Επιτροπή κεφαλαιαγοράς.
Η ΕΚ είναι θεσμικό όργανο που χρειάζεται να είναι θωρακισμένο με κατάλληλο προσωπικό αλλά ταυτόχρονα να είναι τόσο ευέλικτο ώστε να πραγματοποιεί ελέγχους στις εισηγμένες εταιρίες χωρίς υψηλό κόστος.
O Πρόεδρος της ΕΚ κ Μποτόπουλος είναι ευκαιρία να επαναξιολογήσει τα θέματα κόστους και προσωπικού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης