Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

KKR: Η Ελλάδα θα χρειαστεί και νέα αναδιάρθρωση του χρέους της στη διάρκεια του 2012 - Μην περιμένετε πολλά, θα απογοητεύσει για ακόμη μια φορά την τρόικα - Αποφύγετε τα ευρωπαϊκά ομόλογα

KKR: Η Ελλάδα θα χρειαστεί και νέα αναδιάρθρωση του χρέους της στη διάρκεια του 2012 - Μην περιμένετε πολλά, θα απογοητεύσει για ακόμη μια φορά την τρόικα - Αποφύγετε τα ευρωπαϊκά ομόλογα
Nα συνεχίσουν να αποφεύγουν τα ευρωπαϊκά ομόλογα στη διάρκεια του 2012 συστήνει στους επενδυτές ο Henry McVey, κορυφαίος αναλυτής ενός από τα μεγαλύτερα αμερικανικά private equity fund, του KKR. Εστιάζοντας στην Ελλάδα, προβλέπει ότι θα χρειαστεί νέα αναδιάρθρωση του χρέους της στη διάρκεια του 2012, καθώς δεν θα κατορθώσει να τηρήσει τα συμφωνηθέντα με τους πιστωτές της και με μαθηματική ακρίβεια θα απογοητεύσει την τρόικα.
Σε σχετική ανάλυσή του ο McVey εκφράζει την έντονη αποστροφή του στο σύνολο των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, καθώς, όπως καθιστά σαφές, δεν βλέπει καμία αξία όχι μόνο στα ομόλογα της περιφέρειας, αλλά ακόμη και σε εκείνα του βασικού πυρήνα της Ευρωζώνης.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, η επιβολή αυστηρών μέτρων λιτότητας σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη είναι πιθανό να οδηγήσει σε ρυθμούς ανάπτυξης μικρότερους του αναμενομένου, γεγονός που θα ωθήσει με τη σειρά του στην αύξηση της αναλογίας χρέους προς ΑΕΠ.  
Σύμφωνα με το KKR, τα ευρωπαϊκά κράτη θα πρέπει να προετοιμαστούν για πολλαπλές - και κατά αρκετές βαθμίδες - υποβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης. Η εκτίμηση αυτή αφορά όχι μόνο τις χώρες της αδύναμης ευρωπαϊκής περιφέρειας, αλλά και τους ισχυρούς παίκτες της Ευρώπης.
Εστιάζοντας στις ευρωπαϊκές τράπεζες, ο McVey κάνει λόγο για σειρά σημαντικών προκλήσεων, ενώ εφιστά την προσοχή στη διαδικασία απομόχλευσης των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, την οποία μάλιστα κρίνει ανεπαρκή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης