Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Προσπάθεια εκτόνωσης της πολιτικής κρίσης από τον πρωθυπουργό - Σχέδιο «ταχείας» λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ εξετάζει το Μαξίμου - «Ορόσημο» τα τέλη Ιουλίου - Tη Δευτέρα στις 18:00 η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για την αποφυγή πρόωρων εκλογών

tags :
Προσπάθεια εκτόνωσης της πολιτικής κρίσης από τον πρωθυπουργό - Σχέδιο «ταχείας» λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ εξετάζει το Μαξίμου - «Ορόσημο» τα τέλη Ιουλίου - Tη Δευτέρα στις 18:00 η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για την αποφυγή πρόωρων εκλογών
(upd10)Κίνηση «ματ» αναμένεται να πραγματοποιήσει ο Α. Σαμαράς την Δευτέρα, ενόψει της συνάντησης των τριών πολιτικών αρχηγών. Ο πρωθυπουργός προκειμένου να λάβει την… εύνοια των έτερων πολιτικών αρχηγών και να κάμψει τις έντονες αντιδράσεις γύρω από το «λουκέτο» της ΕΡΤ, επίκειται να παρουσιάσει σχέδιο ταχείας ανασυγκρότησης και επαναλειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως το σχέδιο «ταχείας» επαναλειτουργίας προβλέπει την επανέναρξη της ΕΡΤ στα τέλη Ιουλίου ή αρχές Αυγούστου.
Προς υλοποίηση του άνωθεν οροσήμου, το σχέδιο προβλέπει την στελέχωση της ΝΕΡΙΤ από εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Επιβεβαιώνοντας τα ανωτέρω, ο Γ. Στουρνάρας, υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ξεκαθάρισε πως η ΝΕΡΙΤ θα λειτουργήσει άμεσα.
Ωστόσο, η εκτόνωση του νέου πολιτικού αδιεξόδου δεν συνιστά μια εύκολη αποστολή, δεδομένου ότι κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν πως ο Α. Σαμαράς παραμένει αποφασισμένος για το κλείσιμο της ΕΡΤ, γνωρίζοντας πως η εξέλιξη αυτή μπορεί να οδηγήσει τη χώρα ακόμη και σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες...
Από την άλλη πλευρά, κρίσιμη χαρακτηρίζεται η στάση των κ. κ. Βενιζέλου και Κουβέλη, καθώς, παρά το γεγονός πως διαμηνύουν πως η τρικομματική κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει το έργο της, χωρίς να διαταραχθεί η πορεία της χώρας, επιμένουν πως η ΕΡΤ πρέπει να παραμείνει ανοιχτή. Άλλωστε τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και ο κ. Βενιζέλος άφησαν σαβαρές αιχμές προς τους συνεργάτες τους το βράδυ της Τετάρτης πως ο κ. Σαμαράς με τη στάση του στοχεύει σε εκλογές.
Η τρικομματική κυβέρνηση δοκιμάζει εκ νέου τις αντοχές της, σε μια άκρως κρίσιμη συγκυρία, μετά το φιάσκο με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων των τελευταίων 24ωρων.
Ο κίνδυνος πρόωρης προσφυγής στις κάλπες είναι ορατός και η νέα πολιτική κρίση απειλεί να τινάξει στον αέρα το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που καλείται να υλοποιήσει η Αθήνα...


Επιβεβαιώνει το «σχέδιο» του Μαξίμου ο Γ. Στουρνάρας – «Άμεση η λειτουργία της ΝΕΡΙΤ» -  Το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν ήταν ευχάριστο, ήταν όμως… αναγκαίο – «Οι αλλαγές εν κινήσει δεν είναι εφικτές» - Αίτημα στον Εισαγγελέα Διαφθοράς για διερεύνηση τυχόν ποινικών αδικημάτων στην ΕΡΤ

Το «κρυφό» σχέδιο του Μεγάρου Μαξίμου για ταχεία λειτουργία της ΝΕΡΙΤ,  πιστοποιεί ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, ο οποίος μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, προοιώνισε την άμεση σύσταση «του νέου φορέα που θα αντικαταστήσει την ΕΡΤ».
Παράλληλα, ο Γ. Στουρνάρας κατέστησε σαφές πως το υπουργείο Οικονομικών θα προβεί στις απαιτούμενες για την προστασία της περιουσίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ενέργειες.
Μάλιστα, ήδη το υπουργείο Οικονομικών απέστειλε στον Εισαγγελέα Διαφθοράς, γραπτό αίτημα διερεύνησης της τέλεσης τυχόν ποινικών αδικημάτων ως προς την προμήθειας εξοπλισμού, τις αναθέσεις παραγωγών και τις συμβάσεις έργου της ΕΡΤ.
Επίσης, ο Γ. Στουρνάρας, αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης, κατέστησε σαφές πως «το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν ήταν ευχάριστο, ήταν όμως… αναγκαίο».
«Είμαστε υποχρεωμένοι να προστατέψουμε την περιουσία της ΕΡΤ. Δεν γίνεται καμία βιαιότητα αυτή τη στιγμή. Η περιουσία της ΕΡΤ είναι και του ελληνικού λαού. Η απόφαση δεν είναι ευχάριστη. Η σύσταση του νέου φορέα που θα γίνει πολύ γρήγορα είναι αναγκαίο μετρό για τον εξορθολογισμό του κόστους σε έναν νέο φορέα τηλεόρασης, ραδιοφώνου και διαδικτύου» επισήμανε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά τον τρόπο αναδιάρθρωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε πως οι απαιτούμενες αλλαγές δεν δύναται να διεκπεραιωθούν με την ΕΡΤ… ανοιχτή, καθώς «οι αλλαγές εν κινήσει δεν είναι εφικτές».
«Όσοι έχουν εμπειρία από τη δημόσια διοίκηση, ξέρουν ότι μόνο μέσα από συγκρούσεις μπορεί να γίνει η αλλαγή. Οι αλλαγές εν κινήσει δεν είναι εφικτές. Εν κινήσει δεν θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε, όταν δεν μπορούμε να μετακινήσουμε έναν τεχνικό από τη Μουρούζη στην Αγ. Παρασκευή» σημείωση επί τούτου, ο Γ. Στουρνάρας.


Κουβέλης: Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές – Όποιος οδηγήσει την Ελλάδα στις κάλπες, θα έχει την απόλυτη ευθύνη – «Εμμένει» στην άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ – Ζήτημα… ευρυθμίας της κυβέρνησης θέτει η ΔΗΜΑΡ


Προς υπαναχώρηση φαίνεται πως «πορεύεται» ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης, ο οποίος, μιλώντας στην Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος, κατέστησε σαφές πως «η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές».
«Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές και όποιος επιχειρήσει να την οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές, θα έχει και την απόλυτη ευθύνη αυτής της επιλογής» διαμήνυσε ο Φ. Κουβέλης, αφήνοντας παρά ταύτα, σαφείς αιχμές προς την ΝΔ και την αδιάλλακτη στάση Σαμαρά.
Παράλληλα, ο Φ. Κουβέλης κατέστησε σαφές πως η κυβέρνηση είναι τρικομμματική, γεγονός πως πρέπει να πιστοποιείται συνεχώς. Επίσης, συμπλέοντας προς τον Ε. Βενιζέλο, έθεσε ευθέως ζήτημα λειτουργίας της κυβέρνησης.
Επίσης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξέφρασε την απαρέγκλιτη αντίθεσή του στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ζητώντας την άμεση ανάκλησή της αλλά και την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.
«Η αναγκαία αναδιοργάνωση και ο αναγκαίος εξορθολογισμός πρέπει να γίνουν με την δημόσια ραδιοτηλεόραση ανοιχτή» ξεκαθάρισε ο Φ. Κουβέλης.


Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ): Είμαστε υπέρ των μεταρρυθμίσεων στο Δημόσιο αλλά με την ΕΡΤ ανοιχτή – Το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται τις εκλογές

Την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ τάσσεται υπέρ των μεταρρυθμίσεων στο Δημόσιο αλλά με την ΕΡΤ ανοιχτή εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή.
Ο κ.Βενιζέλος έκανε λόγο για πολύ σοβαρό πρόβλημα θεσμικής λειτουργίας της κυβέρνησης ύστερα από την απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως «το μαύρισμα της οθόνης μας βρίσκει απολύτως αντίθετους».
Ο κ.Βενιζέλος είπε πως είναι αίτημα, ανάγκη και υποχρέωση να υπάρξει μια θεσμικά ανεξάρτητη ΕΡΤ.
«Το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται τις εκλογές» είπε ο κ.Βενιζέλος, ο οποίος αναφερόμενος στα όσα διέρρευσαν σχετικά με την άτυπη συνάντηση που είχαν την περασμένη Κυριακή οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που μετέχουν της κυβέρνησης  τόνισε χαρακτηριστικά ότι «πιέσεις, απειλές, μυθεύματα, σενάρια περί του τι ήξεραν οι αρχηγοί ή τι δεν ήξεραν… basta. Λίγος σεβασμός».


Δυσαρέσκεια Βρυξελλών για τους χειρισμούς Σαμαρά και το κλείσιμο της ΕΡΤ - Η Ελλάδα θέτει σε κίνδυνο το μεταρρυθμιστικό της έργο χωρίς αιτία - Σφόδρα ενοχλημένος ο επίτροπος Rehn

Έντονη είναι την ίδια ώρα η δυσαρέσκεια των Βρυξελλών για τα όσα διαδραματίζονται στην Ελλάδα, μετά το πολιτικό αδιέξοδο που έφερε το λουκέτο στην ΕΡΤ.
Σύμφωνα με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, η ελληνική κυβέρνηση δεν διστάζει - για ασήμαντο λόγο και αφορμή - να θέσει σε κίνδυνο την πορεία εφαρμογής του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας.
Στενοί συνεργάτες του επιτρόπου Οικονομίας της ΕΕ, Οlli Rehn, αφήνουν να εννοηθεί πως το αιφνιδιαστικό λουκέτο στην ΕΡΤ - και οι απολύσεις που συνεπάγεται - δεν σημαίνει αυτόματα ότι προκρίνει την αναδιάρθρωση του δημοσίου τομέα, όπως επιτάσσει το ελληνικό Μνημόνιο.
Ταυτόχρονα ο επίτροπος Rehn φέρεται να είναι δυσαρεστημένος με φήμες που άφησε η ελληνική κυβέρνηση να διαρρεύσουν, κατά τις οποίες ο επίτροπος είχε ενημερωθεί και είχε συμφωνήσει με το κλείσιμο της ΕΡΤ.


Το θυελλώδες παρασκήνιο της Τετάρτης


Κουβέλης: Άντε και καλό μας αγώνα... Βενιζέλος: Αν πάμε σε εκλογές δεν θα είναι για την ΕΡΤ, αλλά για την τακτική του Σαμαρά...

"'Αντε και καλό μας αγώνα", φέρεται να δήλωσε προς τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, ο πρόεδρος του κόμματος Φ. Κουβέλης, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλο.
Όπως προέκυψε από τη συνάντηση, η ΔΗΜΑΡ δεν προτίθεται να ψηφίσει το σχέδιο νόμου της Νέας Δημοκρατίας, αλλά ούτε και θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης αν αυτό ζητηθεί στην κυβέρνηση του Α. Σαμαρά.
"Αν πάμε σε εκλογές δεν θα πάμε για την ΕΡΤ αλλά για τον Σαμαρά και την τακτική του", φέρεται να δήλωσε από την πλευρά του ο Ευ. Βενιζέλος, μιλώντας σε συνεργάτες του.

Τα σενάρια για την ψήφο εμπιστοσύνης


Ο πρωθυπουργός θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή ώστε να νομιμοποιήσει την κυβερνητική πλειοψηφία που έχει τεθεί ξεκάθαρα υπό αμφισβήτηση.
Αν και το Μαξίμου διαψεύδει επισήμως τις πληροφορίες για την ψήφο εμπιστοσύνης, τα επικρατέστερα σενάρια είναι δύο: Το πρώτο αφορά στην άμεση κατάθεση του νομοσχεδίου για την ΕΡΤ και αν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ το καταψηφίσουν, τότε ο Α. Σαμαράς θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Σύμφωνα με το δεύτερο σενάριο, ο πρωθυπουργός θα ζητήσει άμεσα ψήφο εμπιστοσύνης...

Σαμαράς: Τώρα θα αποκτήσουμε πραγματική δημόσια τηλεόραση - Τέλειωσε η αμαρτωλή ΕΡΤ και ξεσπά η υποκρισία όσων δεν δέχονται να χάσουν τα προνόμιά τους - Zoύμε τους τελευταίους σπασμούς ενός συστήματος που καταρρέει


"Τώρα θα αποκτήσουμε μια πραγματική δημόσια τηλεόραση" δήλωσε από το βήμα του ΕΒΕΑ ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, διαμηνύοντας πως "τώρα που τέλειωσε η αμαρτωλή ΕΡΤ, ξεσπά η υποκρισία ενός συστήματος που δεν δέχεται να χάσει τα προνόμιά του".
"Δεν έχουμε τίποτα με τους εργαζομένους της ΕΡΤ. Οι εργαζόμενοι θα αποζημιωθούν κανονικά και ορισμένοι θα επαναπροσληφθούν",  τόνισε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας ωστόσο πως η ΕΡΤ ήταν σύμβολο προνομίων και αδιαφάνειας.
"Όσοι απομυζούσαν την ΕΡΤ ανησυχούν μήπως χάσουν τα προνόμιά τους. Θα τα χάσουν", πρόσθεσε ο πρωθυπουργός για να εξηγήσει στη συνέχεια πως "οι συντεχνίες έχουν επιβάλλει σιωπή στα ΜΜΕ".
"Τώρα θα αποκτήσουμε μία πραγματικά δημόσια τηλεόραση", επανέλαβε ο κ. Σαμαράς, για να σχολιάσει πως "Τέτοιου είδους αντιδράσεις δεν υπήρχαν όταν έκλειναν ιδιωτικά κανάλια".
"Αυτό που βλέπετε σήμερα είναι οι τελευταίοι σπασμοί ενός καθεστώτος προνομίων που καταρρέει" πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
Και τόνισε: "Η σημερινή Ελλάδα της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας βρισκόταν για πάρα πολλά χρόνια σε νάρκη και διωγμό. Ήταν δύσκολο να μιλήσει κανείς για επιχειρηματικότητα τα προηγούμενα χρόνια και  δώσαμε μεγάλο αγώνα για να την απενεχοποιησουμε".

Κοινή έκκληση Βενιζέλου, Κουβέλη προς Σαμαρά: Να υπάρξει άμεσα συνάντηση των τριών για να συνεννοηθούμε - Η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει το έργο της - Να παραμείνει ανοιχτή η ΕΡΤ

Την ανάγκη άμεσης συνάντησης των τριών πολιτικών αργηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, προκειμένου να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο που έχει ανακύψει μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, εξέφρασαν από κοινού οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης, μετά το πέρας της μεταξύ τους συνάντησης.
Όπως τόνισε ο κ. Κουβέλης, η κυβέρνηση πρέπει να βρει τον αναγκαίο πολιτικό τόπο και την αναγκαία συναίνεση. Η περαιτέρω πορεία της κυβέρνησης προϋποθέτει την ουσιαστική συνεργασία των κομμάτων.
Και πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης: Να υπάρξει συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών. Στην συνάντηση των πολιτικών αρχηγών πρέπει να βρεθεί κοινός τόπος για την ΕΡΤ.
"Η ΕΡΤ έχει ανάγκη αναδιαρθρώσεων, ωστόσο οι απαιτούμενες αλλαγές πρέπει να γίνουν με την ΕΡΤ ανοιχτή", διεμήνυσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
"Οι εξελίξεις θέτουν ζήτημα θεσμικής λειτουργίας", τόνισε από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει μία σχέση ειλικρίνειας και ανοιχτής συζήτησης.
Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να επικαιροποιηθεί η προγραμματική συμφωνία και να υπάρξει άμεση συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών.
"Θέλουμε μία μεταρρύθμιση στην ΕΡΤ, ψηφισμένη και συμφωνημένη, με την ΕΡΤ ανοιχτή", πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Και διεμήνυσε: Πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε το πλαίσιο λειτουργίας της χώρας.

Βενιζέλος: Δεν θέλω εκλογές, αλλά δεν τις φοβάμαι

Λίγο πριν τη συνάντησή του με τον Φ. Κουβέλη ο Ευ. Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, διεμήνυσε πως "δεν θέλει εκλογές, αλλά σίγουρα δεν τις φοβάται".
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως οι διαφορές που χωρίζουν το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία είναι τεράστιες, διαμηνύοντας πως ο ίδιος από την πλευρά του έχει κάνει συμβιβασμούς. "Θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να μη διαταραχθεί η πορεία της χώρας" φέρεται να υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος.
Τόσο η Νέα Δημοκρατία, όσο και το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ πλέον μοιάζουν εγκλωβισμένοι στην ακραία απόφαση του κλεισίματος της ΕΡΤ, χωρίς να έχουν περιθώρια είτε να στηρίξουν την απόφαση είτε να άρουν τη στήριξη στην κυβέρνηση.
Και οι δύο γνωρίζουν ότι σε περίπτωση που η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές, η είσοδος τους στη Βουλή κρίνεται αβέβαιη, ενώ το πολιτικό κόστος μιας απόφασης στήριξης είναι εξίσου τεράστιο, εν μέσω εγχώριας και διεθνούς κατακραυγής.
Η πρωτοφανής αυτή απόφαση του κ. Σαμαρά, η οποία έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας, έχει οδηγήσει στα όρια της τη συνοχή της κυβέρνησης συνεργασίας καθώς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έχουν καλέσει τον πρωθυπουργό να άρει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το κλείσιμο του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.
Εφόσον οι κ.κ.Βενιζέλος και Κουβέλης εμμείνουν στην τοποθέτηση τους αυτή, τότε δημιουργείται μια σειρά αλυσιδωτών αντιδράσεων, οι οποίες φέρνουν πιο κοντά το σενάριο των πρόωρων εκλογών. Είναι χαρακτηριστικό πως από όλα τα πολιτικά κόμματα, μόνο η Χρυσή Αυγή τάσσεται υπέρ της απόφασης του πρωθυπουργού για την «τύχη» της ΕΡΤ.
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Σαμαράς είχε ενημερώσει τους κ.κ.Βενιζέλο και Κουβέλη την περασμένη Κυριακή σχετικά με την πρόθεση του να κλείσει την ΕΡΤ και στη θέση της να δημιουργηθεί μια νέα σύγχρονη εταιρεία με λιγότερο προσωπικό.
Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι φέρονται να αποδέχθηκαν την ανάγκη εκσυγχρονισμού της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης αλλά όχι όμως και να διακοπεί η μετάδοση της ΕΡΤ.
Παρά τις διαφωνίες των κυβερνητικών εταίρων, ο πρωθυπουργός φέρεται με αυτήν του την απόφαση να θέλησε να στείλει ένα σαφές μήνυμα πως οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα προχωρούν και ότι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης θα υλοποιηθούν, μόλις μια ημέρα από την κατάρρευση της συμφωνίας για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και τα δημοσιεύματα σχετικά με το πόκερ που εκτυλίχθηκε ανάμεσα στους Ρώσους επενδυτές, στην Ε.Ε. και στην κυβέρνηση.
Για τη λήψη της απόφασης αυτής ο κ. Σαμαράς προφανώς έλαβε υπόψη του και τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, σύμφωνα με τα οποία ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα δυσκολευτούν να οδηγήσουν στα άκρα τη ρήξη με την κυβέρνηση δεδομένου των πολύ χαμηλών ποσοστών τους.
Το σκεπτικό αυτό άλλωστε ενισχύει και το επιχείρημα ότι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έχουν ήδη στηρίξει πολύ πιο σκληρά μέτρα, όπως για παράδειγμα το «χαράτσι» στα ακίνητα, και συνεπώς δεν θα διακινδύνευαν μια ενδεχόμενη πρόωρη προσφυγή στις κάλπες για την ΕΡΤ, όπου αναγνωρίζουν πως πρέπει να γίνουν σημαντικές αλλαγές.
Τον προβληματισμό αυτό συμμερίζονται αναμφίβολα και τα επιτελεία σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, αν και υπάρχει η αίσθηση ότι η ρήξη με τη ΝΔ για το συγκεκριμένο ζήτημα, ενδεχομένως να τους ενισχύσει δημοσκοπικά και να τους διασώσει πολιτικά.
Υπό αυτό το πρίσμα και ανεξάρτητα από την έκβαση που θα έχει η υπόθεση για το μέλλον του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα (πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση θα παρουσιάσει σήμερα το νομοσχέδιο για τη νέα ΕΡΤ), αυτό που είναι περισσότερο από εμφανές είναι πως η κυβέρνηση όχι μόνο παρουσιάζει προβλήματα συνεννόησης και προώθησης του κυβερνητικού έργου, αλλά πλέον έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά ζητήματα συνοχής και συνεργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης