Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Οι τιμές των αυξήσεων κεφαλαίου των τραπεζών προ των reverse split – Εθνική 0,375 ευρώ, Alpha 0,44 ευρώ, Πειραιώς 0,11 ευρώ και Eurobank 0,15 ευρώ – Περιθώρια πτώσης 40% έως 50% στις μετοχές – Στην χειρότερη θέση η Εθνική

 Οι τιμές των αυξήσεων κεφαλαίου των τραπεζών προ των reverse split – Εθνική 0,375 ευρώ, Alpha 0,44 ευρώ, Πειραιώς 0,11 ευρώ και Eurobank 0,15 ευρώ – Περιθώρια πτώσης 40% έως 50% στις μετοχές – Στην χειρότερη θέση η Εθνική
Ποιες θα είναι οι τιμές των αυξήσεων κεφαλαίου των ελληνικών τραπεζών; Μεταξύ 9 και 17 Μαΐου οι τράπεζες θα ανακοινώσουν τους όρους των αυξήσεων κεφαλαίου τις τιμές των αμκ, την σχέση παλαιών προς νέων μετοχών και βεβαίως τα reverse split που φαίνεται να συγκλίνουν στο 10 παλαιές προς 1 νέα δηλαδή 10 προς 1.

Με βάση τα τωρινά δεδομένα και λαμβάνοντας την παράμετρο του μέσου όρου των τελευταίων 50 συνεδριάσεων προκύπτει ότι η τιμή της αμκ προ των reverse split στην Εθνική τράπεζα θα είναι 0,3750 ευρώ.
Στην Alpha η τιμή της αμκ θα είναι 0,44 ευρώ, στην Eurobank 0,15 ευρώ προ reverse split και στην Πειραιώς 0,11 ευρώ.

Ως γνωστό οι αμκ δεν μπορούν να υλοποιηθούν κάτω των 0μ30 ευρώ και σε ορισμένες περιπτώσεις π.χ. Πειραιώς το reverse split εξυπηρετεί πέραν των λογιστικών και πρακτικών λόγων προσδιορισμού της τιμής της αύξησης κεφαλαίου.
Όμως ενώ οι τιμές των αμκ σε γενικές γραμμές είναι γνωστές, ο επενδυτής δεν θα πρέπει να λησμονήσει ότι με βάση την παρελθούσα εμπειρία στις καλές χρηματιστηριακά και οικονομικά περιόδους, η χρηματιστηριακή τιμή μιας τράπεζας έτεινε να συγκλίνει στην τιμή της αύξησης κεφαλαίου.
Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν περιθώρια πτώσης από 40% έως 50% στις μετοχές μετά τις ανακοινώσεις των τιμών των αμκ.
Όμως ειδικά στην Εθνική ο επενδυτής θα πρέπει να μην παραβλέψει ότι εμφανίζει υπερβολικό P/BV τιμή προς λογιστική αξία στο 1,8 με 2 όπερ σημαίνει ότι η μετοχή της Εθνικής έχει επιπρόσθετο λόγο να διορθώσει.
Μια παράμετρος που ακόμη δεν έχει αποτιμηθεί είναι ότι όλες τράπεζες θα διαθέτουν δανεικά κρατικά κεφάλαια δηλαδή κεφάλαια που πρέπει να επιστραφούν.
Η παράμετρος αυτή η οποία είναι προφανώς αρνητική δεν έχει αποτιμηθεί στον τραπεζικό κλάδο.

(Πρώτη ενημέρωση: 08:16)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης