Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Έκλεισε το deal μεταξύ Πειραιώς και Millennium Ελλάδος σύμφωνα με πηγές στην Millennium - BCP - Οι Πορτογάλοι θα συμμετάσχουν στην αμκ της Πειραιώς με 275 εκατ - Καλύφθηκε ο στόχος του 10% της αμκ

  Έκλεισε  το deal μεταξύ Πειραιώς και Millennium Ελλάδος σύμφωνα με πηγές στην Millennium - BCP - Οι Πορτογάλοι θα συμμετάσχουν στην αμκ της Πειραιώς με 275 εκατ - Καλύφθηκε ο στόχος του 10% της αμκ
Η  συμφωνία μεταξύ της Millennium bank BCP με την τράπεζα Πειραιώς σύμφωνα με πηγή στην Πορτογαλική τράπεζα Millennium bank BCP έχει κλείσει και απομένουν μόνο μερικές τυπικές νομικές εκκρεμότητες που θα οριστικοποιηθούν αύριο ή μεθαύριο και εν συνεχεία θα υπάρξουν ανακοινώσεις.  

Όπως είχε  επισημανθεί εφόσον έκλεισε το  deal μεταξύ της τράπεζας Πειραιώς και της Millennium bank ο νέος όμιλος της τράπεζας Πειραιώς διασφαλίζει 100% το 10% της ελάχιστης συμμετοχής στην αμκ των 5,3 δις ευρώ.
Το deal αυτό φαίνεται να έχει μεγαλύτερη….οικονομική σημασία για την Πειραιώς από ότι το deal με την Societe Generale.
H Millennium bank αν κλείσει το deal θα συμμετάσχει στην αμκ της Πειραιώς συνεισφέροντας έως 275 εκατ ευρώ που είναι και ο στόχος.
Η Πειραιώς έχοντας εξασφαλίσει 170 εκατ από την Societe Generale και αν πάρει και τα 275 εκατ της Millennium bank συγκεντρώνει περί τα 445 εκατ ευρώ σε σύνολο 530 εκατ που αντιστοιχεί στο 10% της ελάχιστης συμμετοχής.
Θα χρειαστεί επιπλέον 85 εκατ τα οποία οι παλαιοί μέτοχοι της Πειραιώς μπορούν να βρουν περιλαμβανομένων και των μικρομετόχων.  
Να σημειωθεί ότι στους παλαιούς μετόχους περιλαμβάνονται το PPF Group, ICT και η Οικογένεια Βαρδινογιάννη.
Το αρχικό σενάριο ότι το Τσεχικό fund PPF και το ρωσικό ICT θα συνεισέφεραν σημαντικά κεφάλαια δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται στην αρχική του διάσταση.
Θα συμμετάσχουν με μικρότερα ποσά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης