Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

NYT: «Η Ελλάδα πίνει το κώνειο» - «Εξέγερση ενόψει» βλέπουν οι F.T.Deutschland – Οι πιστωτές διαπιστώνουν ότι η απάντηση στο ελληνικό πρόβλημα δεν είναι η περισσότερη λιτότητα – Αυστηρή κριτική στη στάση της Merkel

tags :
NYT: «Η Ελλάδα πίνει το κώνειο» - «Εξέγερση ενόψει» βλέπουν οι F.T.Deutschland – Οι πιστωτές διαπιστώνουν ότι η απάντηση στο ελληνικό πρόβλημα δεν είναι η περισσότερη λιτότητα – Αυστηρή κριτική στη στάση της Merkel
Εξαιρετικά δυσοίωνες είναι οι εκτιμήσεις διεθνών ΜΜΕ για την κατάσταση στην Ελλάδα ύστερα από την ψήφιση των νέων μέτρων λιτότητας, κάνοντας λόγο για διογκούμενη αβεβαιότητα και απελπισία στην κοινωνία.

Με τίτλο «Εξέγερση ενόψει» οι Financial Times Deutschland εκτιμούν ότι η τεταμένη κατάσταση και η αίσθηση απελπισίας στην Ελλάδα αποτελούν ένα βραδυφλεγές φιτίλι, επισημαίνοντας – επικαλούμενοι ανεξάρτητους παρατηρητές – ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί ακόμα και το ενδεχόμενο εξέγερσης, ενδεχομένως στις αρχές του νέου έτους, όταν και αναμένεται να τεθούν σε ισχύ οι νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι εκτιμήσεις των New York Times. «Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τον κίνδυνο για την κοινωνική σταθερότητα από το πακέτο περικοπών» υπογραμμίζει το δημοσίευμα, το οποίο έχει τίτλο «Η Ελλάδα πίνει το κώνειο». Αν και οι N.Y.T. υπογραμμίζουν ότι κανείς υπεύθυνος Έλληνας βουλευτής δεν μπορούσε να αγνοήσει τις τρομακτικές συνέπειες ενός «όχι» στην ψηφοφορία της περασμένης Τετάρτης στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο, τονίζουν πως είναι γεγονός ότι «σχεδόν όλα στο πακέτο λιτότητας έχουν δοκιμαστεί και πριν και έχουν αποτύχει παταγωδώς».
«Οι Έλληνες χάνουν την εμπιστοσύνη τους σε ένα πολιτικό σύστημα που απέτυχε να τους προστατεύσει από την οικονομική καταστροφή» αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο επιπλέον εκτιμά ότι πλέον πολλοί από τους πιστωτές γνωρίζουν ότι η απάντηση στο ελληνικό ζήτημα δεν είναι η περισσότερη λιτότητα. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι N.Y.T. κανείς από τους Ευρωπαίους δεν έχει αμφισβητήσει την καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel, η οποία – όπως επισημαίνεται – «συνεχίζει να πιστεύει ότι μόνο η οικονομική τιμωρία θα πιέσει την Ελλάδα να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης