Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ετοιμάζουν επίθεση....αγορών τα hedge funds στην Ευρώπη - Θα επενδύουν σε τίτλους χρεοκοπημένων κρατών ή επιχειρήσεων – Ήδη δραστηριοποιούνται στην ευρωζώνη με στόχο επενδύσεις άνω των 60 δισ. ευρώ

  Ετοιμάζουν επίθεση....αγορών τα  hedge funds στην Ευρώπη - Θα επενδύουν σε τίτλους χρεοκοπημένων κρατών ή επιχειρήσεων – Ήδη δραστηριοποιούνται στην ευρωζώνη με στόχο επενδύσεις άνω των 60 δισ. ευρώ
Έντονη είναι η δραστηριότητα των «ύποπτων» hedge funds και private-equity επί ευρωπαϊκού εδάφους το τελευταίο διάστημα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι ετοιμάζονται να αγοράσουν ομόλογα προβληματικών χωρών ή επιχειρήσεων. Μάλιστα, τα χρήματα που έχουν συσσωρευτεί ήδη φτάνουν τα 60 δις. ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Bloomberg, το Apollo Global Management, το Oaktree Capital Group, το Avenue Capital και το Davidson Kempner Capital Management είναι ανάμεσα στα αμερικανικά funds που ήδη έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους στην Ευρώπη, όπως άλλωστε είχαν δραστηριοποιηθεί και σε άλλες περιοχές του πλανήτη που αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα.
Οι distressed τίτλοι, δηλαδή αυτοί που προτιμώνται από τα εν λόγω funds, είναι οι τίτλοι που εκδίδει κάποια κυβέρνηση ή κάποια εταιρεία η οποία οδεύει χωρίς αμφιβολία προς τη χρεοκοπία ή ήδη έχει δηλώσει χρεοκοπημένη. Τυπικά έχουν αποδόσεις που ξεπερνούν τις 1.000 μονάδες βάσης, ενώ οι τίτλοι μπορεί να αναφέρονται σε πολλές δραστηριότητες.
Αν και υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες στην Ευρώπη, τα προβλήματα δεν έχουν ακόμα δημιουργήσει ακόμη τον όγκο και το είδος των διαδικασιών πτώχευσης και τις ευκαιρίες που θα μπορούσε να αναμένει κανείς από τις δυσκολίες μιας τέτοιας κρίσης, αναφέρουν οι αναλυτές. Πιθανότατα επειδή οι κυβερνήσεις και οι τράπεζες συνεργάζονται ώστε και οι δύο πλευρές να κρατιούνται εν ζωή.
Αξίζει τέλος εδώ να σημειωθεί ότι οι επενδυτές distressed τίτλων έχουν μεγάλες αποδόσεις στις επενδύσεις τους μόνο όταν οι χαράσσοντες τη στρατηγική κάνουν λάθη. Αυτό δεν συμβαίνει στην Ευρώπη, τουλάχιστον προς το παρόν, παρά το γεγονός ότι έχουν υπάρξει σοβαρές καθυστερήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης