Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μεθοδεύεται κλιμάκωση της πίεσης προς την Ελλάδα – Τον Σεπτέμβριο θα φανεί ότι…η Ευρώπη δεν έχει πρόβλημα ακόμη και με την χρεοκοπία της Ελλάδος – Γερμανοί και ΔΝΤ σκληραίνουν την στάση τους….

tags :
Μεθοδεύεται κλιμάκωση της πίεσης προς την Ελλάδα – Τον Σεπτέμβριο θα φανεί ότι…η Ευρώπη δεν έχει πρόβλημα ακόμη και με την χρεοκοπία της Ελλάδος – Γερμανοί και ΔΝΤ σκληραίνουν την στάση τους….
(upd2)Μεθοδεύεται κλιμάκωση της πίεσης προς την Ελλάδα από την Γερμανία, τους δορυφόρους της και το ΔΝΤ.
Σύμφωνα με όλες τις δηλώσεις του Σαββατοκύριακου όπου το θέμα της Ελλάδος επανήλθε στο προσκήνιο φαίνεται ότι λεκτικά η Γερμανία και το ΔΝΤ δεν επιθυμούν να βοηθήσουν περαιτέρω την Ελλάδα.

Οι Γερμανοί τάσσονται κατά της πρόσθετης βοήθειας, θεσμικοί παράγοντες συστήνουν στην Ελλάδα να αρχίσει να τυπώνει δραχμές.
Το Spiegel που εκφράζει την επίσημη γερμανική θέση υποστηρίζει ότι το ΔΝΤ δεν είναι διατεθειμένο να βοηθήσει άλλο κεφαλαιακά την Ελλάδα ενώ οι Γερμανοί αξιωματούχοι προειδοποιούν ξεκάθαρα μια έξοδος από το ευρώ δεν αποτελεί ταμπού ούτε τρομάζει.
Οι λεκτικές πιέσεις που ασκούνται προς την Ελλάδα είναι διττής ερμηνείας.
Ή αποτελούν μέσο πίεσης προς την Ελλάδα να εφαρμόσει το μνημόνιο και να μην θέσει θέμα επαναδιαπραγμάτευσης ή όντως Γερμανία και θεσμικοί φορείς είναι έτοιμοι να αποδεχθούν μια χρεοκοπία της Ελλάδος.
Το ζήτημα δεν είναι η στάση των ευρωπαίων που ούτως ή άλλως είναι γνωστή η στάση τους πιέζουν την Ελλάδα απλά και μόνο για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της σε μια λογική όμως εκβιασμών αλλά η στάση της Ελλάδος.
Μήπως ήρθε, μήπως πλησιάζει η ώρα όπου η Ελλάδα θα πρέπει να αντιπροτείνει μια ξεκάθαρη και βιώσιμη λύση για το οικονομικό της πρόβλημα ή θα άγεται και θα φέρεται με βάση τις δηλώσεις των ευρωπαίων αξιωματούχων.
Κακά τα ψέματα τα κεφάλαια που έλαβε η Ελλάδα από τις δημοπρασίες ομολόγων μέσω των αγορών ήταν πολύ καλύτερα από τα κεφάλαια που έλαβε από τις χώρες.
Οι αγορές σου δανείζουν αλλά δεν σε ενοχλούν, οι δανειστές – χώρες σε δανείζουν αλλά μονίμως σε παρενοχλούν.
Τα ιδιωτικά κεφάλαια είναι πολύ καλύτερα από τα δημόσια.
Αρκεί βεβαίως η χώρα να είναι σοβαρή με τις αγορές….

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης