Τελευταία Νέα
Bank Insider

Στο 43% οι πιθανότητες χρεοκοπίας της Ελλάδος σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές

tags :
Στο 43% οι πιθανότητες χρεοκοπίας της Ελλάδος σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές
Τι κι αν δόθηκε το “πράσινο φως” για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου της Ελλάδας από το ΔΝΤ και την τρόικα. Οι διεθνείς αναλυτές παραμένουν σκεπτικοί σχετικά με την πιθανότητα να ζητήσει η χώρα μας αναδιάρθρωση του χρέους. Σύμφωνα με έρευνα του Reuters, οι αναλυτές δίνουν πιθανότητες 43% η Ελλάδα να επικαλεστεί αδυναμία πληρωμών και εξυπηρέτησης των οικονομικών της υποχρεώσεων.
Στο δημοσίευμα του Reuters η Ελλάδα χαρακτηρίζεται ως “χώρα-επίκεντρο της κρίσης χρέους της ευρωζώνης”. Παρότι αποτιμάται ότι τα μέτρα που λήφθησαν από την κυβέρνηση και οι προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής που εφαρμόζει η χώρα δεν έχουν προηγούμενο, εντούτοις οι αναλυτές θεωρούν ότι επιπλέον μέτρα πρέπει να ληφθούν και πιστεύουν ότι είναι σχεδόν αδύνατον για την ελληνική κυβέρνηση να τα εφαρμόσει.
Το ποσοστό πιθανότητας χρεοκοπίας που δίνεται από την έρευνα είναι κατά δέκα μονάδες αυξημένο σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα του Μαΐου. Σχεδόν οι μισοί αναλυτές που έλαβαν μέρος στην έρευνα εκτιμούν ότι οι πιθανότητες να κηρύξει πτώχευση η Ελλάδα είναι πάνω από 50%. Εκτιμούν μάλιστα την Ελλάδα ως την πρώτη χώρα που θα κινδυνεύσει φέρνοντας την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία σε δεύτερη μοίρα. Για τις τρεις αυτές χώρες της ευρωζώνης που επίσης αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα εκτιμούν πως η πιθανότητα αναδιάρθρωσης του χρέους τους αργεί ακόμη, με κρίσιμο διάστημα την πρώτη πενταετία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης