Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Citigroup και HSBC μεταφέρουν μυστικά ευρώ ελλήνων στο Λονδίνο ανοίγοντας λογαριασμούς στην Βρετανία και έχοντας δημιουργήσει ειδικά τμήματα ελληνόφωνα – Συνδέονται οι εξελίξεις σε RBS και NatWest με την Ελλάδα;

 Citigroup και HSBC μεταφέρουν μυστικά ευρώ ελλήνων στο Λονδίνο ανοίγοντας λογαριασμούς στην Βρετανία και έχοντας δημιουργήσει ειδικά τμήματα ελληνόφωνα – Συνδέονται οι εξελίξεις σε RBS και NatWest με την Ελλάδα;
Η Citigroup χρειάζεται από 30 έως 60 μέρες και η HSBC χρειάζεται περίπου 20-30 μέρες για να ανοίξουν λογαριασμούς σε έλληνες στο Λονδίνο ώστε να μεταφέρουν τα χρήματα τους.
Το φαινόμενο έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις και πλέον τα τμήματα εξυπηρέτησης πελατών στην Αθήνα της Citibank και της HSBC δουλεύουν καθημερινά και πυρετωδώς ώστε να μεταφέρουν χρήματα ελλήνων πελατών τους στο Λονδίνο σε ειδικούς λογαριασμούς που ανοίξουν στην Μεγάλη Βρετανία και στους οποίους ο έλληνας καταθέτης έχει άμεση πρόσβαση μέσω ATMs.

Σύμφωνα με πηγές απόλυτα αξιόπιστες που δεν επιδέχονται καμίας παρερμηνείας ή παρανόησης η Citibank Ελλάδος και η HSBC Ελλάδος μεταφέρουν χρήματα στο εξωτερικό και ειδικά στο Λονδίνο.
Τα τμήματα εξυπηρέτησης πελατών της Citibank το αναφέρουν μάλιστα απροκάλυπτα σε όλους τους πελάτες τους.
Συγκεκριμένα τηλεφωνούν σε πελάτες τους μεγαλοκαταθέτες και τους αναφέρουν ότι έχουν προθεσμιακά επιτόκια 5,25% με 5,5% για βραχυχρόνια διαστήματα, περίπου 6,25% για διάστημα ενός έτους ενώ υπάρχει και πρόγραμμα μεταφοράς καταθέσεων στο Λονδίνο.
Η τράπεζα ανοίγει λογαριασμό στο Λονδίνο και η διαδικασία μεταφοράς κυμαίνεται μεταξύ 30 και 60 ημερών.
Η HSBC Ελλάδος  σε συνεργασία με την μητρική στο Λονδίνο έχει  κάνει ένα βήμα παραπάνω.
Αν ένας έλληνας πελάτης τηλεφωνήσει στο Λονδίνο στο αρμόδιο τμήμα θα διαπιστώσει ότι η γλώσσα συνομιλίας δεν είναι η αγγλική αλλά η Ελληνική.
Η HSBC λοιπόν έχει δημιουργήσει ελληνόφωνο τμήμα στο Λονδίνο ώστε να μπορεί ο Έλληνας να εξυπηρετηθεί άμεσα.
Μάλιστα η HSBC δημιουργεί σύντομα λογαριασμό στο Λονδίνο σε διάστημα 20 ημερών περίπου και το σημαντικότερο όλων ο έλληνας πελάτης έχει την δυνατότητα μέσω κάρτας ή internet banking να παρακολουθεί την κίνηση του λογαριασμού του, να κάνει αναλήψεις με οριοθετημένο ποσό ανάληψης  και γενικά να διαθέτει ένα λογαριασμό όπως στην Ελλάδα αλλά με την ασφάλεια του Λονδίνου.
Αν μετά διερωτόμαστε πως οι καταθέσεις καταλήγουν στο εξωτερικό θα αναφέρουμε ότι πέραν των απροκάλυπτων κινήσεων της HSBC και της Citibank, οι ελληνικές τράπεζες δεν πάνε πίσω.
Όλοι μεταφέρουν καταθέσεις στο εξωτερικό.
Στις καταθέσεις εμείς υποστηρίζουμε ότι μένουμε Ελλάδα και οι ξένες τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ή οι ελληνικές πράττουν το αντίθετο στις καταθέσεις….πάμε εξωτερικό.

Τι έχει συμβεί σε RBS και NatWest;

Τρεις βρετανικές τράπεζες, η RBS, η NatWest και η Ulster bank έχουν αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα με τις συναλλαγές τους με το κοινό ενώ υπάρχουν και σοβαρά προβλήματα ανάληψης μετρητών.
Μάλιστα οι τράπεζες για να εξυπηρετήσουν το κοινό τους υποχρεώθηκαν να ανοίξουν και την Κυριακή.
Κατά ορισμένους πίσω από το τεχνικό πρόβλημα στα μηχανογραφικά συστήματα βρίσκεται σε ένα μικρό ποσοστό και το ελληνικό ζήτημα.
Η προετοιμασία για την κατάρρευση της Ελλάδος είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν τροποποιήσεις στο μηχανογραφικό σύστημα και έτσι να γενικευθούν τα προβλήματα.
Δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ή όχι αυτή η πληροφορία αλλά το βέβαιο είναι ότι όλη η Ευρώπη έχει προετοιμαστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης