Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τι κρύβεται πίσω από το ράλι στο ΧΑ και στις τράπεζες; Η ΝΔ, τα παράγωγα και η Bank of America Merrill Lynch που λόγω short covering έχει διακινήσει 8 εκατ μετοχές - Κινήσεις από UBS και Goldman - Πόσο θα κρατήσει η άνοδος;

 Τι κρύβεται πίσω από το ράλι στο ΧΑ και στις τράπεζες; Η ΝΔ, τα παράγωγα και η Bank of America Merrill Lynch που λόγω short covering έχει διακινήσει 8 εκατ μετοχές - Κινήσεις από UBS και Goldman - Πόσο θα  κρατήσει η άνοδος;
(upd3)Τι κρύβεται πίσω από το ράλι στο ελληνικό χρηματιστήριο και τις τραπεζικές μετοχές;
Η ΝΔ προηγείται στις δημοσκοπήσεις 3% με 3,5% και αυτό γεννά βάσιμες προσδοκίες ότι θα καταφέρει έχοντας αυξήσει σημαντικά το ποσοστό της σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας.

Προφανώς δεν θα είναι εύκολη υπόθεση ωστόσο είναι διαφορετικά η ΝΔ να επιχειρεί να σχηματίσει κυβέρνηση με ποσοστό 18,5% και διαφορετικά να διαθέτει 28%.
Αφορμή και αιτία της σημερινής ανόδου είναι οι προσδοκίες ότι η ΝΔ θα καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις εκλογές στόχος όχι τόσο εύκολος παρά το μέγεθος της νίκης της ΝΔ μάλλον κοντά στο 28% (+/-2%).
Ωστόσο ποιοι βρίσκονται πίσω από την άνοδο ποιοι αγοράζουν;
Πρωτίστως πρέπει να αναφερθεί ότι στην αγορά παραγώγων το κλίμα έχει αλλάξει υπάρχουν long επενδυτές οι οποίοι παίζουν πάνω την αγορά και υποχρεώνουν και την spot αγορά στο ΧΑ να ακολουθήσει την ανοδική πορεία.
Παράλληλα σήμερα καταγράφονται ενδιαφέρουσες κινήσεις της Bank of America η οποία είναι κατά βάση αγοραστής στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Στην Εθνική η Bank of America Merrill Lynch 3,5 εκατ  μετοχές, 370 χιλ η UBS, 190 χιλ η Deutsche bank  και 300 χιλ η Goldman Sachs.
Στην Alpha bank 890 χιλ μετοχές η Bank of America.
Στην Κύπρου 900 χιλ η UBS και η Bank of America 2,3 εκατ μετοχές.
Στον ΟΠΑΠ 1 εκατ μετοχές  η Bank of America Merill Lynch.
Στον ΟΤΕ 100 χιλ μετοχές η Goldman Sachs, 320  χιλ η Bank of America και 45 χιλ η Deutsche bank
Είναι ξεκάθαρο ότι σήμερα ειδικά η Bank of America είναι αγοραστής στο ΧΑ ωστόσο οι περισσότεροι ξένοι απέχουν και αυτό είναι ένα στοιχείο που δεν πρέπει εύκολα να το ξεπεράσουμε.
Κατά ορισμένες πληροφορίες υπάρχει ισχυρό short covering που αποδίδεται  στον κίνδυνο ανόδου της αγοράς για τους short αλλά στον κίνδυνο που διατρέχει η Ελλάδα.
Μάλιστα τα 8 εκατ που έχει διακινήσει η Bank of America αποδίδονται σε short covering.

Πόσο θα κρατήσει η άνοδος;

Το σενάριο +30% και 700 μονάδες στο οποίο έχουμε αναφερθεί ως bankingnews.gr μάλλον είναι υπεραισιόδοξο αλλά όχι και απίθανο.
Η πλειοψηφία θεωρεί ότι η άνοδος θα είναι της τάξης του 15% και των τραπεζών +30% από τα τρέχοντα επίπεδα  και εκεί η αγορά θα σταθεροποιηθεί.
Οι προβλέψεις για την διάρκεια και το ποσοστό της ανόδου είναι επισφαλείς ωστόσο όλα θα εξαρτηθούν από το εκλογικό αποτέλεσμα και το ποσοστό της ΝΔ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε περίπτωση θα είναι ο δεύτερος μεγάλος νικητής καθώς καθίσταται ο αντίπαλος πόλος η νέα αξιωματική αντιπολίτευση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης