Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Επικίνδυνη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα… Σχεδιάζουν κρατικοποίηση των τραπεζών και χρησιμοποίηση των καταθέσεων για την ανάπτυξη…

Επικίνδυνη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα… Σχεδιάζουν κρατικοποίηση των τραπεζών και χρησιμοποίηση των καταθέσεων για την ανάπτυξη…
Υπό δημόσιο έλεγχο θα περάσουν οι ελληνικές τράπεζες σε περίπτωση που σχηματιστεί κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του στελέχους του, Δημήτρη Στρατούλη, οι τράπεζες πρέπει να λειτουργήσουν με δημόσιο έλεγχο, προκειμένου να προχωρήσουν δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις και να δοθεί ρευστότητα στην αγορά.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξη του στον ΒΗΜΑ 99,5 τόνισε ότι οι καταθέσεις των πολιτών θα αξιοποιηθούν υπέρ της ανάπτυξης, ενώ σε ερώτηση για το τι θα γίνει με τις τράπεζες εφόσον δεν προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίησή τους, δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ταχθεί υπέρ της καταγγελίας του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, ο Δημήτρης Στρατούλης ανέφερε ότι υπάρχουν 165 δισ. ευρώ στις τράπεζες με τη μορφή καταθέσεων.
Σε ερώτηση εάν θα δεσμευθούν οι καταθέσεις των πολιτών, ο κ. Στρατούλης σημείωσε: «Εγγυόμαστε τις καταθέσεις των πολιτών και θα τις χρησιμοποιήσουμε για την ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας»..
Ο κ. Στρατούλης ρωτήθηκε αν σε περίπτωση που γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση θα δεσμευθούν οι καταθέσεις των πολιτών. "Είπαμε θα εγγυηθούμε, δεν θα δεσμεύσουμε τις καταθέσεις των πολιτών", ήταν η απάντηση του κορυφαίου στελέχους του Συνασπισμού.
"Πώς θα χρησιμοποιηθούν στην ανάπτυξη αφού είναι των πολιτών;", ήταν το ερώτημα στον κ. Στρατούλη. "Και πού πρέπει να χρησιμοποιηθούν; Μέχρι σήμερα χρησιμοποιούνταν για τα κέρδη των μετόχων τους, των τραπεζιτών. Δεν πρέπει να δίνουν ρευστότητα οι τράπεζες, να δώσουν δάνεια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δάνεια στο λαό να κάνει σπίτια ή καταναλωτικά δάνεια να κινηθεί; Είναι θέμα πολιτικής βούλησης", διευκρίνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Συνεχίζοντας, ο κ. Στρατούλης επισήμανε: "Με αυτό τον προεκλογικό στόχο δεν εκλέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ; Όταν  λέμε θα αξιοποιηθούν τα χρήματα των τραπεζών για ανάπτυξη, εννοούμε  για στήριξη δημόσιων κοινωνικών και ιδιωτικών επενδύσεων –και ιδιωτικών, το τονίζω- για να υπάρξει μια παραγωγική ανασυγκρότηση στη χώρα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης