Τελευταία Νέα
Bank Insider

Δεν μαζεύει τις 94 υπογραφές που χρειάζεται ο Χρήστος Παπουτσής για να είναι υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – 200 υπογραφές, αισιοδοξία και ένα... γιαούρτι έχει ο Βενιζέλος - Τους ''Νταλάρες'' σχολιάζει ο Γ. Παπανδρέου

Δεν μαζεύει τις 94 υπογραφές που χρειάζεται ο Χρήστος Παπουτσής για να είναι υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – 200 υπογραφές, αισιοδοξία και ένα... γιαούρτι έχει ο  Βενιζέλος - Τους ''Νταλάρες'' σχολιάζει ο Γ. Παπανδρέου
(Upd5)Η εξαγγελθείσα υποψηφιότητα του Χρήστου Παπουτσή δε δείχνει, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, να περπατάει, καθώς όπως φαίνεται ο πρώην υπουργός άδικα… παράτησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και προκάλεσε την «καραμπόλα» του ανασχηματισμού εν μέσω της διαδικασίας του PSI.
Όπως όλα δείχνουν ο κ. Παπουτσής χρειάζεται τουλάχιστον άλλες 30 με 40 υπογραφές, αλλά ουδείς δείχνει να είναι πρόθυμος να υποστηρίξει μία… χαμένη υποψηφιότητα, καθώς ο Ευάγγελος Βενιζέλος συγκεντρώνει γύρω του αυτή τη στιγμή τις μεγαλύτερες δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και με 200 ψήφους ήδη στο ''τσεπάκι'' του φαίνεται το αδιαμφισβήτητο φαβορί και πιθανότατα η μοναδική υποψηφιότητα για την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ.
Όπως όλα δείχνουν υπάρχει συμφωνία Βενιζέλου – Λοβέρδου, με το δεύτερο να διατηρεί κάποιου είδους Αντιπροεδρία στο κόμμα όταν ο Βενιζέλος αναλάβει πρόεδρος.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι θα στηρίξει τον Ευάγγελο Βενιζέλο
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προσερχόμενος στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι θα στηρίξει τον υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, για πρόεδρο του Κινήματος.
Εν τω μεταξύ, με ομιλίες του επικεφαλής των Σοσιαλιστών στην Ευρωβουλή Χάνες Σβόμποντα και του γραμματέα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Λουίς Αγιάλα ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες της εθνικής συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ

Καρχιμάκης: Ψάξτε αλλού για προδότες και όχι στο ΠΑΣΟΚ

Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, υπερασπίστηκε το έργο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, από το βήμα της συνδιάσκεψης, ενώ έκανε λόγο και για μεγάλη συμβολή στην σωτηρία της χώρας. Παραδέχθηκε ωστόσο, ότι έγιναν λάθη.
Επιπλέον, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη ΝΔ για την κατάσταση στην οποία άφησε τη χώρα το 2009 και για την αρχική της στάση όσον αφορά το Μνημόνιο.
"Σήμερα ένας ανύπαρκτος Καραμανλής νίπτει τας χείρας του και ένας Σαμαράς που κραυγάζει τάζει λαγούς και πετραχήλια για να γίνει πρωθυπουργός" , ανέφερε χαρακτηριστικά.
''Ψάξτε αλλού για προδότες και όχι στο ΠΑΣΟΚ,'' είπε.

Γ. Παπανδρέου: 'Οχι, δεν αποτύχαμε - Το δημοψήφισμα μου στοίχισε την πρωθυπουργία

Υπεραμύνθηκε των επιλογών και πολιτικών του ΠΑΣΟΚ επί πρωθυπουργίας του ο απερχόμενος πρόεδρος του κινήματος, Γιώργος Παπανδρέου. ''Η Ελλάδα βούλιαζε όταν την παραλάβαμε, καταφέραμε με πολλές θυσίες να μην βουλιάξει,'' είπε, συμπληρώνοντας πως ''είμαστε σε ένα δρόμο που μας πάει εκεί που πρέπει, δεν έχει τελειώσει ο αγώνας''. Σχολίασε, επίσης, ότι η πρόταση για το δημοψήφισμα του στοίχισε την πρωθυπουργία.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας, αφήνει αιχμές για τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ενώ δεν δίστασε να αναφερθεί στο επεισόδιο με τα γιαούρτια στη συναυλία του Γιώργου Νταλάρα, με αφορμή την αναφορά του στον Τσαρλς Νταλάρα του IIF.
"Τι έφταιξε; Μήπως δεν κάναμε αλλαγές; Την απάντηση την έδωσε χθες ο Νταλάρα. Όχι ο τραγουδιστής μας, που θα πρέπει ελεύθερα, όπως όλοι να τραγουδούν και να μιλούν ελεύθερα σ' αυτή τη χώρα, αλλά μιλώ για τον άλλον τον Nταλάρα, που εκπροσωπεί τους επενδυτές. Είπε στο Mega ο Τσάρλς Νταλάρα - και μου έκανε εντύπωση που δεν τον λογόκριναν - θυμηθείτε, είπε, το καλοκαίρι και αρχές του φθινοπώρου του '10. Ηταν πριν λίγους μήνες, αλλά μοιάζει λες και ήταν χρόνια πριν. Τα ελληνικά spreads κατέβηκαν με σταθερούς ρυθμούς κάτω από τις 300 μ.β. ,σημάδι αξιοπιστίας. Ομως οι δηλώσεις των εταίρων για το κούρεμα άλλαξαν το κλίμα,'' είπε επί λέξει.
Επιπλέον, ο κ. Παπανδρέου ισχυρίστηκε ότι ''όχι δεν αποτύχαμε εμείς, βρεθήκαμε σε μια παγκόσμια και ευρωπαϊκή δυστοκία και φόβο για τις αγορές'', ενώ αναφερόμενος στο ''παγκόσμιο οικονομικό χωριό'' σχολίασε ότι ''οι πολιτικοί είναι σήμερα πιο αδύναμοι και πολλοί και αιχμάλωτοι ενός πανίσχυρου χρηματοοικονομικού συστήματος''.
''Ζητούμε την αξιοπρέπεια, το σεβασμό και την ευκαιρία να πάει η Ελλάδα μπροστά,'' συμπλήρωσε.

Οικονόμου: Δεν είναι μοναδική προοπτική η συγκυβέρνηση μόνο με τη ΝΔ - Κουκουλόπουλος: Χρειάζονται τα τρία Α
Σε απολογισμό της κυβερνητικής διετίας του ΠΑΣΟΚ προέβη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, ενώ ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος παρουσίασε τις προγραμματικές θέσεις του κινήματος εν όψει των εθνικών εκλογών.
"Με τα όποια λάθη μας αντιμετωπίσαμε την χρεοκοπία της χώρας. Και αυτό που παίζεται δεν είναι η ιστορική μας δικαίωση αλλά η πολιτική και εκλογική μας δικαίωση", είπε ο Παντελής Οικονόμου, συμπληρώνοντας ότι "δεν μπορεί και πρέπει να το απορρίψουμε ότι μόνη κυβερνητική προοπτική είναι η κυβερνητική συνεργασία μόνο με τη ΝΔ".
Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι "είμαστε τώρα σε ανάλογη φάση με το ΄89. Όπως τότε δεν κατέρρευσε το ΠΑΣΟΚ έτσι και τώρα δεν θα καταρρεύσει διαψεύδοντας τα σενάρια που ακούγονται" και με αυτοκριτική διάθεση είπε πως "τα πράγματα μετά τη νίκη του 2009 δεν ήταν όπως τα είχαμε σχεδιάσει και βρεθήκαμε απροετοίμαστοι να διαχειριστούμε αυτά που κληθήκαμε".
Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου πρόσθεσε ότι αγωνιστήκαμε να αποτρέψουμε δύο χρεοκοπίες και δεν εκτιμήσαμε ποιους είχαμε απέναντί μας. "Αν ήταν η ΝΔ θα ήταν εύκολο. Ήταν όμως η ευρωπαϊκή Δεξιά και μια συμμαχία αντίδρασης στο εσωτερικό", είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι "αισθανθήκαμε αυτά τα χρόνια την έλλειψη ενός ΠΑΣΟΚ συντεταγμένου και δυναμικού και πως με όποια ηγεσία και νέα συλλογικότητα μπορεί να το πετύχουμε".
Στην ομιλία που ακολούθησε, ο Πάρις Κουκουλόπουλος τόνισε ότι ''πρέπει να απαντήσουμε στο ερώτημα αν ξέρουμε που πάμε ως χώρα. Στον κόσμο των δημοκρατιών της Δύσης. Να αποφασίσουμε ότι θα γίνει η Ελλάδα μια κανονική χώρα που παράγει και παραμένει σε ευρωπαϊκή τροχιά με τις θυσίες των Ελλήνων".
Ο ίδιος προειδοποίησε ότι για να επιτευχθεί ο στόχος συγκρότησης της Ελλάδας σε σύγχρονο κράτος χρειάζεται να βασιστεί στα τρία Α. Αποκέντρωση στην λειτουργία του κράτους , Απλούστευση στη λήψη αποφάσεων και Αξιολόγηση των πάντων όχι μόνο των υπαλλήλων αλλά και των δομών του.
Βασικός άξονας της περαιτέρω πορείας του ΠΑΣΟΚ, όπως είπε, είναι το ΠΑΣΟΚ να μετασχηματισθεί σ΄ένα σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα με αρχές και σαφές πολιτικό στίγμα.

Βενιζέλος: Χθες αποφύγαμε οριστικά την χρεοκοπία, αλλά η κρίση δεν τελείωσε
Αισιόδοξος για το μέλλον της χώρας εμφανίστηκε στην ομιλία του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την ικανοποίηση του για το PSI. 
''Θα μπορούσαμε να πούμε πως η χθεσινή μέρα είναι ιστορική,'' είπε, συμπληρώνοντας πως ''χθες η Ελλάδα απέφυγε πια οριστικά τη χρεοκοπία,'' ενώ ''αποκαταστήσαμε μια ιστορική αδικία σε βάρος των επόμενων γενεών''.
''Ολος ο πλανήτης από χθες ξαναμιλάει θετικά για την Ελλάδα, την βλέπει με άλλο μάτι'', υποστήριξε, σημειώνοντας ότι γι 'αυτό έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία η χθεσινή έκβαση, ''γιατί ο κόσμος από χθες αντιμετωπίζει τους Ελλήνες ως Ευρωπαίους πολίτες, ισότιμους, αξιοπρεπείς, υπομονετικούς, που πόνεσαν και πονάνε ακόμη λόγω του προγράμματος προσαρμογής''.
''Χθες συνέβησαν δύο γεγονότα: Ενα πολυ μεγαλό χρηματοοικονομικό και δημοσιονομικό γεγονός που γράφεται στην ιστορία και ένα γεγονός εθνικού, επικοινωνιακού χαρακτήρα που μας δίνει μια τεράστια ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο,'' ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.
''Πρέπει να πούμε σε κάθε Ελληνα και Ελληνίδα προσωπικά ένα μεγάλο ευχαριστώ'', είπε ενώ σε άλλο σημείο σημείωσε πως πρέπει ''να πούμε κι ένα μεγάλο συγνώμη για τα πολιτικά λάθη και τις παραλείψεις που βαραίνουν και την παράταξη μας'', ενώ συμπλήρωσε πως ''το χθεσινό επίτευγμα ανήκει στον ελληνικό λαό''.
Ο υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος αύριο για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, επεσήμανε πως ''χθες αποφύγαμε οριστικά την χρεοκοπία, αλλά η κρίση δεν τελείωσε. Το κλειδί βρίσκεται στα χέρια και το μυαλό των Ελλήνων''.
''Τώρα που η χρεοκοπία αποφεύχθηκε και το αναγνωρίζουν και οι αγορές πανηγυρικά,'' είπε, ''έχει σημασία να μιλήσουμε στον Ελληνα πολίτη πιο αισιόδοξα, πιο ελπιδοφόρα''. ''Υπάρχει προσδοκία να γυρίσει ξανά ο τροχός της ανάπτυξης, να αποκαταστήσουμε αδικίες και ανισότητες παλιές και νέες,'' σημείωσε.
Διερωτώμενος, μάλιστα, τι είναι αυτό που συνέβη στην Ελλάδα τα 2,5 τελευταία χρόνια, ο κ. Βενιζέλος απάντησε πως ''είχε νοθευτεί η ίδια η συλλογική μας συνείδηση'', ενώ ''ήρθε με ακραίο τρόπο το τέλος της μεταπολιτευτικής ευφορίας''.
''Ο Ανδρέας Παπανδρέου έδωσε το στίγμα των τελευταίων 40 ετών μιλώντας για αλλαγή και μη προνομιούχους'', τόνισε, συμπληρώνοντας πως αυτά πρέπει να είναι τα δύο σημεία στο ''γενετικό υλικό του ΠΑΣΟΚ: Αλλαγή και μη προνομιούχοι εν έτει 2012 και βλέμμα στο 2020''
Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, ''δίνουμε έναν ασύμμετρο διπλό πόλεμο. Στο εσωτερικό - παλεύουμε να κρατήσουμε την χώρα όρθια όταν οι άλλοι δημαγωγούν και στο εξωτερικό'', ενώ ''χρειάζεται υπομονή, επιμονή, συστηματικότητα, στρατηγική σκέψη προκειμένου να κερδίσουμε αυτούς τους δύσκολους, ασύμμετρους πολεμους''.
"Αυτή είναι η αποστολή μας,'' τόνισε, προσθέτοντας ότι γι' αυτό δέχθηκε να αναλάβει το ''βάρος'' του υπουργείου Οικονομικών. 
''Τι μέλλον υπάρχει για την πατρίδα μας;'' διερωτήθηκε σε άλλο σημείο της ομιλίας, απαντώντας ο ίδιος πως ''η απάντηση εξαρτάται μόνον από εμάς''. ''Η διάσωση είναι μόνο το πρώτο βήμα,'' είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας στη συνέχεια λόγο για ''δύο θεμελιώδη εθνικά καθήκοντα - Το πρώτο είναι της αλήθειας και ειλικρίνειας και το δεύτερο και σπουδαιότερο της αλληλεγγύης''.
Ο ΥΠΟΙΚ αναφέρθηκε και στην Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι ''η Ευρώπη είναι το πλαίσιο αναφοράς. Στην Ευρώπη ανήκουμε. Χωρίς την Ελλάδα δεν υπάρχει Ευρώπη. Χωρίς Ευρώπη δεν μπορεί να αντέξει η Ελλάδα την υπαρξιακή κρίση που διέρχεται.'' ''Αλλά τα πράγματα,'' τόνισε, ''έχουν αλλάξει προς το χειρότερο. Η Ευρώπη είναι μονοδιάστατη, γκρίζα, συντηρητική,'' ανέφερε, ξεκαθαρίζοντας πως δεν αναφέρεται σε κυβερνήσεις και συμφέροντας αλλά στους λαούς που εκλέγουν τις κυβερνήσεις. 

Επίθεση με γιαούρτι στον Ευάγγελο Βενιζέλο
Ας σημειωθεί πως αναβλήθηκε για λίγο η προγραμματισμένη για τις 16:30 μ.μ. ομιλία του Ευ. Βενιζέλου, καθώς ηλικιωμένος κύριος - χωρίς διαπίστευση - του έριξε γιαούρτι. Ο κ. Βενιζέλος αναγκάστηκε να αποχωρήσει για να αλλάξει ρούχα, προτού ανέβει στο βήμα της συνδιάσκεψης.


Οι εργασίες της Κυριακής θα ξεκινήσουν με τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων, ενώ στις 12.00 θα γίνει η ανακήρυξη των υποψηφίων, μετά τη λήξη της οποίας θα συνεχιστεί η εθνική συνδιάσκεψη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης