Τελευταία Νέα
Bank Insider

Επιστρέφει το 70% της αξίας των τίτλων Lehman η Citibank – Επιβεβαίωση www.bankingnews.gr

tags :
  Επιστρέφει το 70% της αξίας των τίτλων Lehman η Citibank – Επιβεβαίωση www.bankingnews.gr
Επιστρέφει το 70% της ονομαστικής αξίας των τίτλων Lehman Bothers η Citibank επιβεβαιώνοντας πλήρως το www.bankingnews.gr το οποίο στις 30 Απριλίου είχε  αναφέρει ότι επιστρέφει 60 -70 εκατ ευρώ στους κατόχους προιόντων Lehman η Citibank Ελλάδος. Είχε ακολουθήσει ανάλογο δημοσίευμα στις 14 Μάιου
Σε ανακοίνωση της η  Citibank, με πρωταρχικό μέλημά της την ικανοποίηση των πελατών της, οι οποίοι επηρεάστηκαν από την πρωτοφανή και απρόβλεπτη κατάρρευση της Lehman Brothers, προχωρά σε μία ασυνήθιστη και σημαντική κίνηση καλής θέλησης και καλής πίστης.
Η Citibank προσφέρει στους πελάτες της το 70% της ονομαστικής αξίας των Τίτλων Lehman Brothers, που αγόρασαν από τα Καταστήματά της.
Η Τράπεζα κατέληξε στη συγκεκριμένη προσφορά ως ένδειξη καλής θέλησης και καλής πίστης, προκειμένου να αμβλύνει την αναστάτωση που προκάλεσε στους πελάτες της η απρόβλεπτη κατάρρευση της Lehman Brothers, παρά το γεγονός ότι η Citibank δεν έχει οποιαδήποτε ευθύνη, ούτε σχετική νομική υποχρέωση.
Άλλωστε, η διάθεση των προϊόντων Lehman στην ελληνική αγορά από τη Citibank, πληρούσε τις προϋποθέσεις και ακολουθούσε τις διαδικασίες που προβλέπονται από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, ενώ επίσης είχε, όπου απαιτείτο, τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Citibank, κ. Χ. Βασιλειάδη, "η τράπεζα θα ήθελε να ευχαριστήσει τους Κώστα Κασμά, Μαρίνα Κολοκοτρώνη, Γιάννη Ζωγραφάκη, Αμάντα Μαλούχου, Βάλερη Σκούμπα, Ηλία Παλταδάκη, Γιώργο Βούτα και τις ομάδες τους για την σκληρή δουλειά που χρειάστηκε όλο αυτό το χρονικό διάστημα μέχρι  να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα . Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δικηγορικό Γραφείο Μωράτη-Πασσά για τη βοήθεια στη διαχείριση της υπόθεσης αυτής.  "Επιπλέον θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μας στο εξωτερικό Stephen Simcock, Peter Fisher Jones, Chris Teano, όπως επίσης και τον Carlos Menendez, για την πολύτιμη συμβολή τους.  Τέλος, τίποτε δεν θα είχε επιτευχθεί χωρίς την αμέριστη συμπαράσταση του George Awad.
Πιστεύω ότι με την απόφαση αυτή κλείνει ένα δύσκολο κεφάλαιο της ιστορίας μας, επιτρέποντάς μας να δούμε με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον της Citibank στην χώρα μας".

Τι ανέφερε στις 14 Μαίου το www.bankingnews.gr
14/05/10 - 08:18
Το ποσό των 77 εκατ ευρώ θα επιστρέψει η Citibank Ελλάδος στους κατόχους σύνθετων προϊόντων της Lehman Brothers.....
Πιθανότατα αρχές της εβδομάδας η τράπεζα να ανακοινώσει ότι προτίθεται να καλύψει το 70% της συνολικής απώλειας που είχαν υποστεί οι κάτοχοι προϊόντων Lehman Brothers ύψους 110 εκατ ευρώ. Η απόφαση της διοίκησης της Citibank στην Ελλάδα  είναι να δώσει μια πρακτική λύση στους κατόχους σύνθετων προϊόντων της  Lehman Brothers.
Σημειώνεται ότι πρόσφατα σχετικά είχε αναφερθεί από το www.bankingnews.gr ότι η διοίκηση της Citibank εξετάζει να αποζημιώσει τους κατόχους σύνθετων προιόντων της Lehman.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από τις  τεράστιες προβλέψεις που διενέργησε  η Citigroup  το 2009 τα 460-470 εκατ ευρώ αφορούσαν την Citibank Ελλάδος....
Αξίζει να αναφερθεί ότι σε αυτά τα 470 εκατ ευρώ περιλαμβάνεται τελικά και  η έμμεση εμπλοκή της τράπεζας στην υπόθεση της Lehman Brothers.....
Οι προβλέψεις αφορούν δάνεια και πιστωτικές κάρτες αλλά και ορισμένα σύνθετα assets.
H διεθνής κρίση και κυρίως η υπόθεση της Lehman Brothers έπληξε την Citigroup παγκοσμίως και βεβαίως την δραστηριότητα στην Ελλάδα.
Με βάση εκτιμήσεις και μόνο και στην χρήση 2010 θα διενεργήσει πρόσθετες προβλέψεις οι οποίες μπορεί να διαμορφώσουν τις σωρευμένες προβλέψεις στα 580-600 εκατ ευρώ.
Ως σωρευμένες προβλέψεις νοούνται τα προβληματικά δάνεια που έχουν σωρευτεί και καταγράφονται στον ισολογισμό.
Όπως έχει τονιστεί η Citibank Ελλάδος πέτυχε την χειρότερη επίδοση στην ιστορία της. Όμως η επίδοση αυτή δικαιολογείται καθώς η τράπεζα βρέθηκε παγκοσμίως υπό καθεστώς οικονομικής κατάρρευσης.
Η Citibank Ελλάδος ως γνωστό έχει αποσχιστεί από τον όμιλο Citigroup και έχει υπαχθεί στην Citigroup holding.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης