Τελευταία Νέα
Παλμός της Αγοράς

Έρχεται το default event από τους οίκους αξιολόγησης – H Συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου με haircut 50% αποτελεί εκδοχή της χρεοκοπίας της Ελλάδος….

  Έρχεται το default event από τους οίκους αξιολόγησης – H Συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου με haircut 50% αποτελεί εκδοχή της χρεοκοπίας της Ελλάδος….
Βάφτισαν την παταγώδη αποτυχία της συνόδου κορυφής της 26ης Οκτωβρίου που περιλάμβανε μεταξύ των άλλων haircut 50% ως επιτυχία αλλά πίσω από τα επικοινωνιακά τρικ κρύβονται...

1)Το γεγονός ότι για τους οίκους αξιολόγησης η διαδικασία που ακολουθήθηκε είναι default event κοινώς είναι χρεοκοπία όχι επιλεκτική ή περιορισμένη αλλά πραγματική χρεοκοπία.
Ήδη η Fitch πήρε θέση ξεκάθαρη.
H επιβολή haircut 50% στο ελληνικό χρέος συνιστά χρεοκοπία, αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης Fitch, σχολιάζοντας τις αποφάσεις και τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της Τετάρτης.
«Η συμφωνία για τη συμμετοχή των ιδιωτών στο σχέδιο αναδιάταξης του ελληνικού χρέους είναι ένα απαραίτητο βήμα για να τεθεί σε πιο βιώσιμη τροχιά η δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας, ωστόσο εάν αυτό εφαρμοστεί - ήτοι haircut 50% - συνιστά για τον οίκο χρεοκοπία (default event)», σημειώνει χαρακτηριστικά ο οίκος.
Η Ελλάδα χρεοκόπησε αλλά αυτό αποκρύβει από τους αρμοδίους της κυβέρνησης
2)To haircut 50% δεν αποτελεί επιλεκτική ή περιορισμένη χρεοκοπία αλλά καθαρή χρεοκοπία.
Προφανώς οι οίκοι δεν θα δεχθούν απομείωση στο χρέος 50% ως εθελοντική διαδικασία. Ουδέποτε στην νεότερη οικονομική ιστορία υπήρξε εθελοντικό haircut 50%.
3)Η σύνοδος κορυφής πέραν της επιτροπείας, της 10ετούς λιτότητας δεν περιλαμβάνει την πλέον κομβική παράμετρο πως οι τράπεζες εφόσον περίπου όλες καταλήξουν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη.
Με τράπεζες αποδεκατισμένες και χωρίς κανένα αναπτυξιακό μέτρο υπάρχουν αυταπάτες ότι με την μείωση του χρέους κατά 100 δις ευρώ η Ελλάδα θα αλλάξει πορεία;
Πρόκειται για αυταπάτη και όσοι είναι αισιόδοξοι θα διαψευσθούν παταγωδώς.
4)Το χειρότερο από όλα δεν είναι ότι απέκρυψαν ότι η διαδικασία που συμφωνήθηκε είναι ουσιαστικά κεκαλυμμένη χρεοκοπία της Ελλάδος, ούτε καν ότι δεν υπάρχει ίχνος αναπτυξιακής πολιτικής αλλά ότι παρουσιάζουν την χειρότερη απόφαση που ελήφθηκε για την Ελλάδα ως επιτυχία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης