Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Μπορεί ένα haircut στο ελληνικό χρέος 40% ή 50% ή 60% να είναι εθελοντικό; Η Ελλάδα και επίσημα χρεοκόπησε αλλά η Ευρώπη θα την κρατήσει στην ζωή…..

  Μπορεί ένα haircut στο ελληνικό χρέος 40% ή 50% ή 60% να είναι εθελοντικό; Η Ελλάδα και επίσημα χρεοκόπησε αλλά η Ευρώπη θα την κρατήσει στην ζωή…..
Ιστορικών διαστάσεων παραποίηση της λογικής και των κανόνων που διέπουν τις αγορές συντελείται εσχάτως με επίκεντρο την Ελλάδα.
Βαφτίστηκε το 21% haircut εθελοντικό και η αγορά το αποδέχθηκε παρά τις ενστάσεις και τις αιτιάσεις για το κατά πόσο μπορεί μια τράπεζα εθελοντικά μπορεί να αποδεχθεί να καταγράψει ζημίες.

Το PSI και το haircut 21% στην πορεία με όρους αγοράς αποδείχθηκε φιάσκο και οι ευρωπαίοι έφθασαν στο σήμερα όπου εξετάζουν haircut στο ελληνικό χρέος 40% ή 50% ή 60%.
Τα ποσοστά αυτής της κλίμακας απομειώσεων δεν μπορούν να είναι εθελοντικά.
Προφανώς εθελοντικά θα βαφτιστούν αλλά δεν θα είναι εθελοντικά.
Δεν μπορεί να ζητήσει μια χώρα εθελοντικά να χάσει το 50% των επενδύσεων της και ειδικά σε κρατικός χρέος που είναι εγγυημένο στην λήξη του.
Η έννοια εθελοντική συμμετοχή προφανώς και θα υποστηριχθεί ένθερμα από την Ευρώπη ώστε να αποφευχθεί το πιστωτικό γεγονός και η πληρωμή των CDS.
Άρα με όρους πραγματικά ρεαλιστικούς ένα μεγάλο haircut δεν μπορεί να είναι εθελοντικό αλλά υποχρεωτικό.
Η Ελλάδα και επίσημα χρεοκόπησε αυτή είναι η αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα και η αλχημεία πρωτοφανούς διάστασης να βαφτιστεί η υποχρέωση σε εθελοντική διαδικασία απλά επιβεβαιώνει ότι με τεχνάσματα οι πολιτικοί της Ευρώπης τρέφουν αυταπάτες ότι θα πείσουν τις αγορές.
Η Ελλάδα η ελληνική οικονομία χρεοκόπησε με όρους αγορών.
Βέβαια για προσεγγίσουμε το θέμα ρεαλιστικά έστω και με λογιστικές αλχημείες η οικονομία της Ελλάδας δεν θα χαρακτηρισθεί χρεοκοπημένη και προφανώς αυτό έχει πολλά πλεονεκτήματα.  
Όμως με όρους ρεαλιστικούς  στην συνείδηση των αγορών η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης