Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Πλήρως διχασμένη η Ευρώπη... ενώ έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου

tags :
Πλήρως διχασμένη η Ευρώπη... ενώ έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου
"Πλήρως διχασμένη η Ευρώπη ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής" είναι ο τίτλος νέου δημοσιεύματος του γερμανικού περιοδικού Spiegel.
Υπότιτλος του δημοσιεύματος "Θα αναλάβει τα ηνία της Συνόδου η Merkel;".
Ο τίτλος του δημοσιεύματος για τα περί διχασμού δεν είναι τυχαίος... Όπως επισημαίνει το Spiegel, ο επικεφαλής της Deutsche Bank έχει αγανακτίσει με τους πολιτικούς, το Βερολίνο έχει αγανακτίσει με το Παρίσι, ο Βορράς έχει αγανακτίσει με τον Νότο.
Ο κόσμος περιμένει αποφασιστικά αποτελέσματα από τη Σύνοδο Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου για την προστασία του ευρώ, ωστόσο οι Ευρωπαίοι παραμένουν διχασμένοι. Θα κατορθώσει η Merkel να περάσει όσα επιθυμεί στη Σύνοδο;
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, το σενάριο για τη διάσωση του ευρώ έχει ήδη γραφτεί... Την  Παρασκευή συναντώνται οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης, το Σάββατο οι ΥΠΟΙΚ των 27 χωρών της ΕΕ και την Κυριακή οι Ευρωπαίοι ηγέτες.
Κατά το Spiegel, οι πιο σημαντικές συναντήσεις έχουν προγραμματιστεί γοα το σαββατοκύριακο, οπότε και οι αγορές είναι κλειστές. "Ο καθένας φοβάται για το πως θα αντιδράσουν οι αγορές", αναφέρει το περιοδικό.
"Οι πιέσεις για την πολιτική ελίτ της Ευρώπης να  σημειώσει πρόοδο στις αποφάσεις της δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη, όσο τώρα, εν αναμονή της Συνόδου Κορυφής. Ωστόσο η Ευρώπη συνεχίζει να είναι διχασμένη", αναφέρεται μεταξύ άλλων στο εν λόγω δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης