Χρηματιστήριο

Τελικά θα έρθει η όχι διόρθωση στα διεθνή χρηματιστήρια;

Τελικά θα έρθει η όχι διόρθωση στα διεθνή χρηματιστήρια;
Την ώρα που η παγκόσμια οικονομία αναζητά το βηματισμό της σε ένα ιδιαίτερα εύθραυστο τοπίο, με μοναδικό στοίχημα μια ουσιαστική και στέρεα ανάκαμψη, οι εκτιμήσεις των αναλυτών ανά τον κόσμο δείχνουν να εστιάζουν σε ένα και μοναδικό σημείο… Τι άλλο; Στον βασικότερο «καθρέφτη» της παγκόσμιας οικονομίας… .Στην πορεία – βραχυπρόθεσμη και μεσοπρόθεσμη – των διεθνών χρηματιστηρίων....
Το τελευταίο διάστημα οι αναλυτές κινούνται σε δύο εκ διαμέτρου αντίθετα στρατόπεδα, εκφράζοντας συνεχώς τη μια αντικρουόμενη εκτίμηση μετά την άλλη. Που βρίσκεται όμως η αλήθεια; Τι αναμένεται για την αντίδραση των αγορών από εδώ και στο εξής;
Σε πρόσφατη έκθεσή της η Unicredit, από μια απαισιόδοξη σκοπιά, κάνει λόγο για πολύμηνη διόρθωση των αγορών, της τάξης του 20%.
Οι διεθνείς αγορές αναμένεται να ενισχυθούν έως 11% μέχρι τα τέλη του 2010, σημειώνει σε ανάλογη έκθεσή της η Credit Suisse.
Ακόμη και αν η οικονομική ανάκαμψη μπορεί να συνεχιστεί, οι αναλυτές μπορεί να είναι υπερβολικά αισιόδοξοι για τα αποτελέσματα στο μέλλον, επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Thompson από τη Frost. «Θα δούμε την κορύφωση του οικονομικού momentum αυτό το έτος» προσθέτει, τονίζοντας πως οι προσδοκίες για το 2011 είναι πολύ υψηλές.
Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης του Λονδίνου, ο FTSE 100, που τώρα κινείται περί των 5.700 μονάδων, θα «φλερτάρει» με το ψυχολογικό όριο των 6.000 μονάδων μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες, εκτιμούν παράγοντες της αγοράς.
Στις 6.100 μονάδες βλέπει τον ίδιο δείκτη η Credit Suisse έως τα τέλη του 2010, αυξάνοντας το στόχο κατά 15%.
Οι εκτιμήσεις δίνουν και παίρνουν και για τους χρηματιστηριακούς δείκτες της Wall. Σύμφωνα με μερίδα αναλυτών, ο Dow Jones - που ξεπέρασε τις 11.000 μονάδες την περασμένη Δευτέρα για πρώτη φορά από το Σεπτέμβριο του 2008 - θα ανέλθει στις 12.000 μονάδες μέσα στο 2011. Πιο αισιόδοξος ακόμη ο Karl Mills της Jurika Mills & Keifer, προβλέψει την άνοδο του δείκτη στις 12.000 στη διάρκεια του δευτέρου εξαμήνου του 2010.
Η Credit Suisse προβλέπει ότι ο Standard & Poor’s 500, που μόλις χθες ξεπέρασε τις 1.200 μονάδες για πρώτη φορά μετά από 19 μήνες, θα αγγίξει τις 1.270 μονάδες στα τέλη του 2010, αύξησε δηλαδή το στόχο κατά 13%.
Η ίδια τράπεζα αύξησε κατά 7,7% την τιμή στόχο έως τα τέλη του έτους για τον ασιατικό δείκτη MSCI που έχει κερδίσει περί το 5,3% από την αρχή του 2010.

news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης