Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Επενδυτικοί κύκλοι χρεοκοπούν μέσω email...την Ελλάδα μέσα στο Σαββατοκύριακο - ΥΠΟΙΚ: Οργανωμένη σπέκουλα τα περί χρεοκοπίας

Επενδυτικοί κύκλοι χρεοκοπούν μέσω email...την Ελλάδα  μέσα στο Σαββατοκύριακο - ΥΠΟΙΚ: Οργανωμένη σπέκουλα τα περί χρεοκοπίας
(upd3) Διαψεύδει τις φήμες περί χρεοκοπίας και πιθανής υποβάθμισης της Ελλάδος το υπουργείο Οικονομικών. Σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος απορρίπτει τα εν λόγω σενάρια κάνοντας λόγο για οργανωμένη σπέκουλα και κακόγουστο παιχνίδι. Νωρίτερα, είχε ξεσπάσει πανικός "φημολογίας" περί επικείμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας, ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στην αγορά μετά και τις τελευταίες εξελίξεις τόσο στο μέτωπο της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους όσο και στην έντονη φημολογία περί εξόδου της χώρας μας από το ευρώ. Μάλιστα, η φημολογία θέλει το default να συμβαίνει ακόμη και μέσα στο σαββατοκύριακο. Την ίδια ώρα άλλες πληροφορίες θέλουν τη Γερμανία να προετοιμάζει σχέδιο προστασίας των τραπεζών της, σε περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας...
Να σημειωθεί εδώ ότι η νέα φημολογία περί χρεοκοπίας της Ελλάδας πάλι έγινε γνωστή μέσω… e – mail.
"Δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται αυτό το οργανωμένο κύμα “φημών” για δήθεν χρεοκοπία της Ελλάδας. Πρόκειται για ένα κακόγουστο παιχνίδι, για μια οργανωμένη σπέκουλα, που στρέφεται κατά του ευρώ και της Ευρωζώνης συνολικά. Βασική επιλογή και προτεραιότητα της Ελλάδας είναι η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων της 21 Ιουλίου και βεβαίως η πλήρης εφαρμογή των υποχρεώσεων της που απορρέουν από τις συμφωνίες της με τους θεσμικούς της εταίρους. Αυτή είναι η σαφής θέση της ελληνικής κυβέρνησης που δεν λαμβάνει υπόψη της κανένα στοιχείο πολιτικού κόστους", τόνισε ο κ. Βενιζέλος.
Τι έλεγε το e – mail περί ελληνικής χρεοκοπίας

«Επικρατεί φημολογία περί επικείμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας αυτό το Σαββατοκύριακο. Η αύξηση των CDS ξεπερνά τις 400 μονάδες… Soc Gen υποχωρεί πάνω από 7% - Τα γερμανικά CDS είναι ακριβότερα από τα βρετανικά, παρά το γεγονός της αύξησης των CDS των Lloyds και RBS».
Το πρωτότυπο:
From colleague: trader friend just hit me with the following: There is “Chatter” in the market of a Greek Default this Weekend - and their CDS is over 400 wider…  Soc Gen is off 7% on exposure - German CDS more expensive than UK;s - despite the ballooning in the CDS prices for Lloyds and RBS.
Μέχρι τώρα οι φήμες αυτές δεν επιβεβαιώνονται, από τις ασφαλείς πηγές του www.bankingnews.gr, γι’ αυτό και η αντίδραση της αγοράς φαίνεται οριακή. Ωστόσο, η νευρικότητα δεν λείπει τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.
Τα παράγωγα των ομολόγων, οι μηχανισμοί αντιστάθμισης κινδύνου αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα, αφού αυξάνονται στον απόηχο των ανησυχιών ότι η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί.
Στην Ελλάδα το CDS στις 3250 μονάδες, αποτελούν νέο ιστορικό υψηλό,  στην Πορτογαλία 1115 μονάδες, στην Ιρλανδία 870 μονάδες, στην Ισπανία 400 μονάδες και στην Ιταλία 445 μονάδες.

(Πρώτη ενημέρωση 15:49)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης