Τελευταία Νέα
Bank Insider

Ελλάς ακυβέρνητο καράβι - Πανικός στις αγορές ρεκόρ στα CDS στις 2000 μ.β., δεν υπάρχουν spreads – Γκρεμίζεται το ΧΑ κινείται προς τις 1100 μονάδες - Πουλάει η Morgan Stanley

Ελλάς ακυβέρνητο καράβι  - Πανικός στις αγορές ρεκόρ στα  CDS στις 2000 μ.β., δεν υπάρχουν spreads  – Γκρεμίζεται το ΧΑ κινείται προς τις  1100 μονάδες - Πουλάει η Morgan Stanley
(upd9)Η χώρα διαλύεται, το ΧΑ κατακρημνίζεται, οι πολιτικοί αυτής της χώρας δεν κατανοούν τις δραματικές εξελίξεις και η Ελλάς ακυβέρνητο καράβι.
Το φιάσκο της ελληνικής πολιτικής προχειρότητας λόγω της πολιτικής ασυνεννοησίας αλλά και ο κίνδυνος κατάρρευσης της κυβέρνησης λόγω των πρότασης μομφής προς τον πρωθυπουργό που σχεδιάζουν να υποβάλλουν βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης αλλά και οι συνεχείς παραιτήσεις βουλευτών προκαλούν ραγδαίες εξελίξεις και κορυφώνουν την πολιτική αστάθεια. Πλέον φαίνεται ότι ανοίγει ο δρόμος των πρόωρων εκλογών.
Απόρροια του κιδνύνου κατάρρευσης της κυβέρνησης τα CDS στα ομόλογα εκτοξεύονται στις 2000 μονάδες βάσης που αποτελεί νέο ιστορικό ρεκόρ.
To ακόμη πιο εντυπωσιακό στοιχείο πουλήθηκε ομόλογο Αυγούστου 2011 με ετησιοποιημένη απόδοση 31,5% ή τιμή 95,5 μ.β.


Οι αγορές με τη στάση τους αυτή αποδοκίμασαν την ελληνική αποτυχία ώστε να υπάρξει πολιτική συναίνεση ενώ δεν άρεσε και το πισωγύρισμα της κυβερνώσας παράταξης. Η προσέγγιση του είπα ξείπα άλλα το μεσημέρι άλλα το βράδυ θα έχουν επιπτώσεις οι οποίες καταγράφονται πλέον σε αμφισβήτηση της κυβέρνησης.
Η Ευρώπη κατανοεί πλέον ότι η Ελλάδα λειτουργεί ως μπανανία αλλά το διακύβευμα είναι «αφήνουν την Ελλάδα να καταρρεύσει»
Η παροχή της 5ης δόσης και η ενεργοποίηση της ΕΕ ώστε να διασωθεί η Ελλάδα καθώς κατανοούν ότι η χώρα είναι ανήμπορη γεννά κάποιες προσδοκίες αλλά προφανώς η μάχη αυτών που θέλουν την διάσωση της χώρας γιατί δεν θέλουν επέκταση της κρίσης και αυτών που επιδιώκουν την χρεοκοπία της Ελλάδος καθώς θεωρούν ότι αυτή θα είναι η λύση σωτηρίας τώρα ξεκινάει.
Είναι προφανές ότι η κατάσταση στην αγορά δεν είναι καλή και αυτό αποτυπώνεται στα CDS των ελληνικών ομολόγων.
Το ελληνικό CDS  εκτοξεύθηκε στις 2000 μονάδες βάσης που αποτελεί νέο ιστορικό υψηλό. Χθες είχε κλείσει στις 1750 μονάδες βάσης.
Το Πορτογαλικό CDS 860 μ.β. νέο ιστορικό υψηλό.
Το Ιρλανδικό CDS 835 μονάδες βάσης νέο ιστορικό υψηλό.
Το Ισπανικό CDS 317 μ.β. νέο ιστορικό υψηλό.
Το spread στην Ελλάδα χθες έκλεισε στις 1450 μονάδες βάσης και σήμερα βρίσκεται ….ακόμη αναμένουμε τιμές στην ΗΔΑΤ. Ακόμη δεν έχει υπάρξει τιμή στην ΗΔΑΤ στο 10ετές ομόλογο αναφοράς.
Το ευρώ κατακρημνίστηκε στο 1,4120 δολάρια από 1,43 δολάρια απόρροια της ελληνικής πολιτικής αποτυχίας.


Καταρρέουν ΧΑ και τράπεζες

Η  δύναμη των γεγονότων των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων επιτείνει την πτώση.
Μετά το πολιτικό φιάσκο η κυβερνώσα παράταξη φυλλοροή καθώς κυβερνητικοί βουλευτές υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους ενώ εξετάζεται και πρόταση μομφής από κυβερνητικούς βουλευτές.
Προφανώς η ελληνική αγορά απαξιωμένη καρκινοβατεί καταρρέει
Το πολιτικό σκηνικό είναι θολό. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα εκλογών μέσα στους προσεχείς μήνες ενώ η κυβέρνηση έδειξε ότι ακολουθεί τακτικές αντιπερισπασμών και δεν λαμβάνει γενναίες πολιτικές πρωτοβουλίες.
Σε αυτό το θολό και δυσδιάκριτο περιβάλλον το ΧΑ απλά κατακρημνίζεται  ενώ οι δυνάμεις αυτοσυντήρησης δεν είναι ικανές να κρατήσουν  την αγορά από ελεύθερη πτώση.
Το ΧΑ υποχώρησε  2,81% στις 1208 μονάδες με χαμηλό 1197 μονάδες τζίρο 85,8 εκατ και όγκο 31,37 εκατ μετοχές.
Η Εθνική σημείωσε  απώλειες 4,16% στα 4,38 ευρώ με την κεφαλαιοποίηση στα 4,18  δις ευρώ.
Η Alpha bank υποχώρησε -4,29% στα 3,12 ευρώ και αποτίμηση 1,66 δις ευρώ.
Η ΑΤΕ διευρύνει τα κέρδη στο +4,46% στα 1,17 ευρώ. Η αποτίμηση της τράπεζας στα 1,48 δις ευρώ.
Να ληφθεί υπόψη ότι η Πειραιώς, η Marfin διαθέτουν μικρότερη κεφαλαιοποίηση ενώ κοντά στην ΑΤΕ βρίσκονται η Alpha και η Eurobank!!!!!
Το δικαίωμα της ΑΤΕ στο -60% στα 0,04 ευρώ.
Πτωτικά και η Eurobank στο -3,3% στα 2,90 ευρώ και αποτίμηση 1,6 δις ευρώ.
Υποχώρησε  -4,92% η Marfin και -1,98% η Κύπρου υπήρξαν χθες και προειδοποιήσεις της Fitch για τον κυπριακό τραπεζικό κλάδο. Ο τραπεζικός κλάδος δέχεται ασφυκτικές πιέσεις.
Από τους ξένους σήμερα η Morgan Stanley πουλάει τράπεζες
Στην Εθνική 250 χιλ Morgan Stanley και 160 χιλ η Chevreux.
Στην Alpha bank 300 χιλ από την Morgan Stanley
Στην Eurobank 250 χιλ από την Morgan Stanley

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης